Головна Новини Світ Близький Схід МВФ заблокував гроші Афганістану, щоб їх не отримали таліби
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ заблокував гроші Афганістану, щоб їх не отримали таліби

"Талібан" не має доступу до рахунків афганського уряду

19 серпня 2021, 04:26
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд заблокував кошти Афганістану, щоб їх не отримали представники терористичної організації "Талібан", які захопили контроль над країною. Про це повідомляє Reuters.

МВФ заблокував гроші Афганістану, щоб їх не отримали таліби

Таліби - фото з відкритих джерел

Американські партнери легітимного афганського уряду працювали над тим, щоб закрити талібам доступ до резервів Міжнародного валютного фонду. Йдеться про суму в районі 500 млн доларів.

У МВФ пояснили, що заблокували доступ до цих коштів, керуючись позицією міжнародної спільноти.

"Зараз в міжнародній спільності немає чіткого розуміння щодо того, який уряд Афганістану буде визнано ... Після цього новий уряд могло ми отримати доступ до різних ресурсів МВФ", — пояснили у фонді.

Представники терористичної організації "Талібан" не мають доступу до рахунків афганського уряду, оскільки їм займається Федеральна резервна система та інші фінансові організації США. Майже всі гроші країни зберігали за кордоном. Валютні резерви Афганістану — це, приблизно, 9 млрд доларів. Майже всі гроші зберігаються на закордонних рахунках. Таліби можуть "дістати" не більше 0,1% від обсягу валютного резерву.

Нагадаємо, в Афганістані члени радикального руху "Талібан" стріляли в мітингуючих. Про це повідомляє видання "Апостроф". Як стало відомо, інцидент стався в місті Джелалабад, що в провінції Нангархар. Повідомляється, що місцеві жителі вийшли на вулиці для того, щоб провести мітинг на підтримку національного прапора Афганістану. Вони вимагали, щоб на офісах встановили прапори Афганістану замість прапорів "Талібану". Таліби відкрили вогонь по учасниках акції. Було побито кількох журналістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини