Головна Новини Світ Близький Схід На Близькому Сході розпалюються пристрасті: який ультиматум США поставили Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

На Близькому Сході розпалюються пристрасті: який ультиматум США поставили Ізраїлю

Від попереджень Вашингтон перейшов до погроз, загрожує обмежити військову допомогу

сьогодні, 11:51
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати вимагають від Ізраїлю протягом наступного місяця вжити заходів для покращення гуманітарної ситуації в Секторі Газа, інакше на країну чекає серйозне обмеження військової допомоги. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

На Близькому Сході розпалюються пристрасті: який ультиматум США поставили Ізраїлю

США та Ізраїль. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін звернулися із листом до ізраїльського уряду в неділю, 13 жовтня. У ньому потрібно вжити конкретних заходів для вирішення ситуації, що погіршується, в палестинському анклаві на тлі відновлення ізраїльського наступу на півночі Сектору Газа. У разі відсутності реакції це може вплинути на політику США.

"Ми особливо стурбовані тим, що останні дії ізраїльського уряду ... сприяють прискореному погіршенню умов у Газі", — йдеться у копії листа.

У листі згадуються введені Ізраїлем обмеження, зокрема на комерційний імпорт, заборона більшості гуманітарних перевезень між північчю та півднем Сектору Газа, а також "обтяжливі та надмірні" обмеження на товари, які можуть ввозитися на територію анклаву.

"Reuters" звертає увагу, що представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що лист "не був загрозою", але вкотре наголосив на нагальній необхідності збільшення гуманітарної допомоги в Секторі Газа.

"Нам здається, що вони (ізраїльтяни) сприймають це серйозно", — сказав Кірбі про лист, не уточнюючи деталей.

Автори матеріалу зазначають, що лист є найчіткішим ультиматумом уряду прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з початку конфлікту в Секторі Газа, що підвищує ймовірність зміни в підтримці Ізраїлю з боку Вашингтона.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Пентагоні пояснили, чому над Ізраїлем готові збивати ракети, а над Україною немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини