Головна Новини Світ Близький Схід На території Вірменії збили російський вертоліт (оновлено)
commentss НОВИНИ Всі новини

На території Вірменії збили російський вертоліт (оновлено)

Російський вертоліт, який впав у Вірменії, збитий з боку Азербайджану

9 листопада 2020, 18:19 comments1317
Поділіться публікацією:

Російський вертоліт був збитий на території Вірменії. Про це повідомляє "Sputnik Вірменія" з посиланням на власне джерело в російський силових структурах.

На території Вірменії збили російський вертоліт (оновлено)

Видання пише, що, за словами його джерела, вертоліт був збитий з боку Нахічевані (столиця, а також головний транспортний центр Нахічеванської Автономної Республіки в Азербайджані), а впав він на території Вірменії.

Інформацію підтвердили в Міністерстві оборони РФ. У відомстві повідомили, що вертоліт збили з переносного зенітно-ракетного комплексу. Попередньо повідомляється про двох загиблих, ще одну людину з пораненнями середньої тяжкості госпіталізували в лікарню.

Також інформацію про катастрофу російського вертольота поруч з кордоном Азербайджану підтвердили в МНС Вірменії.

Нагадаємо, ескалація збройного конфлікту на території Нагірного Карабаху триває вже другий місяць. Приналежність цієї історико-географічної області оскаржується вірменами та азербайджанцями. На момент розпаду СРСР, територія Нагірного Карабаху перебувала в складі Азербайджану, але місцеві вірмени, що становлять більшість населення регіону, при військовій підтримці Вірменії, повністю захопили Нагірно-Карабахської автономну область і ще п'ять прилеглих районів. Карабахський конфлікт з початку 90-х забрав життя понад 30 тис. осіб, а Азербайджан втратив 20% території. На окупованих територіях утворилася невизнана республіка Арцах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини