Головна Новини Світ Близький Схід Не Росією єдиною: Європа хоче купувати газ в іншої держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Росією єдиною: Європа хоче купувати газ в іншої держави

На Близькому Сході говорять про зацікавленість їхнім газом

5 листопада 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

За словами міністра енергетики Азербайджану Парвіза Шахбазова в інтерв'ю Bloomberg 3 листопада, деякі європейські країни висловилися щодо купівлі природного газу в  Азербайджані. Про це повідомляють в "Бізнес Туркменістан".

Не Росією єдиною: Європа хоче купувати газ в іншої держави

Європа планує закуповувати газ на Близькому Сході, фото з відкритих джерел

Наразі з потенційними покупцями проводять переговори. Міністр додав, що є висока ймовірність підписання нових контрактів. Азербайджан експортує газ до країн Європи з минулого року. Газ постачається з родовища Шах-Деніз по Південному газовому коридору (ПГК), що пролягає від Азербайджану до Італії.

Відомо, що питання стосовно нових можливостей постачання газу розглянуть під час засідання Консультативної ради ПГК в 2022 році. До складу ради входять представники компаній та урядів 20 країн.

Південний коридор було створено за ініціативи Європейської комісії. Створювався коридор для диверсифікації джерел енергопостачання завдяки транспортуванню газу з Каспійського та Близькосхідного регіонів.

Між Туркменістаном та Азербайджаном раніше було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Як відомо, документ передбачає проведення спільної розвідки та розробки вуглеводневих ресурсів родовища Достлук, що знаходиться в Каспійському морі.

Як повідомляв портал "Коментарі", компанія "Газпром" не буде бронювати додаткові потужності газотранспортної системи (ГТС) України з січня 2022 року й до вересня. Так само компанія не бронюватиме потужності трубопроводу "Ямал-Європа". Скоріш за все, в 2022 році буде повністю запущено газогін "Північний потік", тому Росія вирішила так вчинити. Експерти розповіли чого очікувати та що це означає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

5 листопада 2021, 16:16

думают что Азербайджан не захочет заработать и будет торговать газом по 50 дол. за 1000 кубов. наивная статья.


Новини