Головна Новини Світ Близький Схід Нетаньягу вперше після атаки на Ізраїль поговорив з Путіним: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньягу вперше після атаки на Ізраїль поговорив з Путіним: про що домовилися

Це перший прямий контакт лідерів після масованої атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

17 жовтня 2023, 07:05
Поділіться публікацією:

16 жовтня, вечері, ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу провів телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Перед тим очільник Кремля застеріг Ізраїль від вторгнення у сектор Гази. Про це повідомляє Times of Israel, посилаючись на Офіс прем’єра Ізраїль.

Нетаньягу вперше після атаки на Ізраїль поговорив з Путіним: про що домовилися

Беньямін Нетаньягу і Путін (фото з відкритих джерел)

Станом на вечір ані Офіс прем'єра, ані сам Нетаньяху не зробили офіційної заяви щодо підсумків цієї розмови.

У повідомленні йдеться, що російська сторона заявила про те, що у центрі обговорення була "кризова ситуація, що склалася внаслідок різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту".  

"До ізраїльської сторони доведено ключові моменти сьогоднішніх телефонних контактів із лідерами Палестини, Єгипту, Ірану та Сирії", – йдеться в повідомленні.

Також у Кремлі заявили, що Путін поінформував про кроки Росії з метою сприяння нормалізації обстановки, запобігання ескалації насильства та запобігання гуманітарній катастрофі в секторі Газа.

"Путін підтвердив готовність Росії і надалі вести роботу на користь припинення палестино-ізраїльської конфронтації",- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  Іран заявив, що ХАМАС готовий звільнити заручників, але є одна умова. У МЗС Ірану заявили, що ХАМАС потенційно готовий звільнити майже 200 заручників, яких він утримує, якщо Ізраїль припинить повітряні удари по Сектору Газа. Самі терористи не підтвердили, що робили таку пропозицію. 

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані на прес-конференції в Тегерані заявив, що представники ХАМАСу "заявили, що вони готові вжити необхідних заходів для звільнення громадян та цивільних осіб, які утримуються групами опору, але їхня думка полягала в тому, що такі заходи вимагають підготовки, яка неможлива за умов щоденних бомбардувань сіоністами різних районів Гази".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини