Головна Новини Світ Близький Схід Нетаньяху відмовився підписати план вторгнення до Гази: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньяху відмовився підписати план вторгнення до Гази: ЗМІ дізналися про подробиці

Глава ізраїльського уряду побоюється, що залишиться винним у разі невдачі, пишуть журналісти

27 жовтня 2023, 15:35 comments1477
Поділіться публікацією:

Ізраїльські політичні та військові лідери не змогли дійти єдиної позиції щодо того, чи варто проводити наземну операцію в Секторі Газа і як вона має виглядати. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Нетаньяху відмовився підписати план вторгнення до Гази: ЗМІ дізналися про подробиці

Біньямін Нетаньяху. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що журналісти поспілкувалися із 13 чиновниками, військовими та іноземними дипломатами. Деякі пов'язують затримку проведення операції з наміром дати учасникам переговорів більше часу для звільнення заручників. Дехто побоюється, що вторгнення може втягнути ЦАХАЛ у нерозв'язну міську битву, деякі — більший конфлікт за участю "Хезболли".

Ведуться суперечки про те, чи це буде велика операція, чи кілька менших, а також про те, хто керуватиме Газою у разі її захоплення. Крім того, між військовим істеблішментом та частиною уряду є суперечка про те, що робити, якщо переговори проваляться.

"Військове керівництво вже завершило розробку плану вторгнення, але пан Нетаньяху розлютив старших офіцерів, відмовившись підписати його — частково тому, що він хоче отримати одностайне схвалення від членів Військового кабінету, який він сформував після нападу 7 жовтня", — пишуть журналісти.

Аналітики вважають, що прем'єр остерігається давати дозвіл в односторонньому порядку, тому що довіра громадськості до його керівництва вже знижується і його можуть звинуватити у разі провалу.

Зазначається, що взаємні підозри між військовими та Нетаньяху настільки глибокі, що держслужбовці заборонили військовим приносити записувальне обладнання на засідання Кабміну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому наземна операція ЦАХАЛ у Секторі Газа вже під великим запитанням – які очікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини