Головна Новини Світ Близький Схід Нова війна може початися вже на цьому тижні: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова війна може початися вже на цьому тижні: про що йдеться

За інформацією WSJ, Ізраїль може розпочати наземне вторгнення до Лівану цього тижня

сьогодні, 13:25
Поділіться публікацією:

Ізраїльський спецназ здійснює цільові рейди на півдні Лівану, збираючи розвіддані та проводячи розвідувальні операції у рамках підготовки до можливого наземного вторгнення. Воно може розпочатися вже цього тижня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal.

Нова війна може початися вже на цьому тижні: про що йдеться

Ізраїль проти Лівану. Фото з відкритих джерел

Видання, посилаючись на свої джерела, знайомі із ситуацією, поінформували, що під час операцій бійці проникають у тунелі, що належать бойовикам "Хезболли", вздовж лівано-ізраїльського кордону. Такі рейди вже фіксувалися, як останніми днями, так і протягом кількох місяців.

Ці дії, за словами джерел, є частиною ширшої стратегії Ізраїлю щодо ослаблення військового потенціалу "Хезболли" на кордоні з Ліваном. Однак терміни наземних операцій можуть змінитися під тиском США, які прагнуть запобігти великому вторгненню. Точні плани Ізраїлю залишаються невідомими, і неясно, як довго Тель-Авів утримуватиме територію чи операція являтиме собою серію великих рейдів.

Амір Авіві, колишній високопоставлений ізраїльський військовий, зазначив, що наземне вторгнення неминуче, а нинішні рейди є частиною підготовчих дій.

За його словами, ЦАХАЛ активно готується до можливих наземних операцій, зокрема з використанням спеціальних підрозділів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ризик повномасштабної війни на Близькому Сході збільшується в рази. Президент США Джо Байден заявив, що її слід уникнути. Про це повідомляє Sky News.

Байден заявив, що проведе переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, але не повідомив подробиць про дату переговорів. Крім того, президент США ухилився від відповіді на запитання про те, про що говоритимуть лідери.

"Я скажу вам, що я йому скажу, коли з ними говоритиму", — зазначив Джо Байден.

На питання про те, чи можна уникнути повномасштабної війни на Близькому Сході, він відповів, що це необхідно зробити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини