Головна Новини Світ Близький Схід ООН б'є на сполох: яка смертельна небезпека нависла над Сектором Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН б'є на сполох: яка смертельна небезпека нависла над Сектором Газа

У Секторі Газа майже закінчилася їжа

6 листопада 2023, 07:30 comments1455
Поділіться публікацією:

В ООН закликають цивілізований світ звернути увагу на те, що сьогодні відбувається у Секторі Газа та ухвалити рішення про те, щоб надати безпечний, розширений гуманітарний доступ до Сектору Газа. Адже запаси продовольства, які є в Секторі Газа, опинилися на критично низькому рівні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Сінді Маккейн, повідомляє сайт ООН.

ООН б'є на сполох: яка смертельна небезпека нависла над Сектором Газа

Сектор Газа. Фото: із відкритих джерел

За словами Сінді Маккейн, останні кілька тижнів Сектор Газа є практично заблокованим. Жоден пункт в'їзду не функціонує, що загострює проблему із продовольством у регіоні. Виняток лише один прикордонний перехід Рафах.

При цьому в ООН наголошують, ті обсяги допомоги, які передаються Сектору Газа за цим прикордонним переходом, недостатні для того, щоб уникнути проблем голоду і масових смертей.

В ООН висловили переконання, що криза в Газі – це "не просто місцева трагедія, це яскраве нагадування про те, що наша глобальна продовольча криза погіршується".

Читайте також на порталі "Коментарі" — пішов п'ятий тиждень війни Ізраїлю з ХАМАС, який розпочався після нападу хамасівців 7 жовтня на ізраїльську територію. ЦАХАЛ (ізраїльська армія) проводить операцію в Газі, при цьому видозмінивши початковий план війни проти ХАМАС після переговорів з представниками США. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що припиняє дипломатичні відносини із ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньяху через дії ЦАХАЛ у Секторі Газа. Що можна зараз сказати про те, що відбувається на Близькому Сході? Як події там можуть розвиватись далі? Як це впливає на російськоукраїнську війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини