Головна Новини Світ Близький Схід ООН попереджає про крах банківської системи Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН попереджає про крах банківської системи Афганістану

Після того, як до влади прийшли таліби, економіка країни опинилася у стані вільного падіння.

24 листопада 2021, 01:05
Поділіться публікацією:

Організація Об'єднаних Націй (ООН) закликала міжнародне співтовариство до підтримки банків Афганістану, оскільки в країні зростає кількість людей, які не спроможні виплачувати позички. Про це повідомляє агентство Reuters. За даними ООН, скорочення вкладів та нестача готівкової ліквідності можуть призвести до краху фінансової системи Афганістану протягом кількох місяців.

ООН попереджає про крах банківської системи Афганістану

Афганистан (фото из открытых источников)

У звіті ПРООН про банківську та фінансову системи Афганістану йдеться, що негативні соціальні наслідки від краху банківської системи "будуть колосальними". Після того, як до влади прийшли таліби, економіка країни опинилася у стані вільного падіння, що створило серйозне навантаження на банківську систему. Банки встановили щотижневі ліміти на зняття коштів, щоби зупинити скорочення депозитів. Знайти спосіб запобігти краху економіки ускладнюють міжнародні санкції щодо лідерів "Талібану".

“Нам потрібно знайти спосіб переконатись, що якщо ми підтримуємо банківський сектор, ми не підтримуємо “Талібан”. Ми в такій жахливій ситуації, що нам потрібно думати про всі можливі варіанти і мислити нестандартно. Те, що три місяці тому здавалося немислимим, тепер має стати можливим”, – сказав Reuters Абдалла аль Дардарі, голова ПРООН в Афганістані.

Нагадаємо, у столиці Афганістану пролунав вибух. Як стало відомо, пригода сталася неподалік військового госпіталю, який знаходиться в центрі міста Кабул. За інформацією ЗМІ, пролунало два вибухи. Повідомляється, що внаслідок вибуху загинули щонайменше п'ятнадцять громадян і ще кілька десятків людей зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Потерпілих було доставлено до медичних закладів.

Група з надання допомоги Emergency, що керує лікарнею за кілька кілометрів від місця події, повідомила, що наразі туди було доставлено дев'ятьох постраждалих. Видання пише, що один із медиків, якому вдалося залишити госпіталь, розповів, що він чув вибух, а потім були постріли. Через деякий час стався другий вибух.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини