Головна Новини Світ Близький Схід Партнерству може прийти кінець: Байден провів "попереджувальну" розмову з Нетаньяху
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнерству може прийти кінець: Байден провів "попереджувальну" розмову з Нетаньяху

Байден назвав неприпустимими удари по гуманітарних працівниках та загальну гуманітарну ситуацію, що склалася в секторі Газа

5 квітня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху попередив його, що подальша політика Штатів щодо Сектору Газа залежатиме від того, що Ізраїль робитиме для запобігання жертвам серед цивільних. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у комюніке Білого дому за підсумками розмови.

Партнерству може прийти кінець: Байден провів "попереджувальну" розмову з Нетаньяху

Байден та Нетаньяху. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Джо Байден назвав неприпустимими удари по гуманітарних працівниках та загальну гуманітарну ситуацію, що склалася в секторі Газа.

"(Байден) чітко наголосив на необхідності того, щоб Ізраїль оголосив і реалізував серію конкретних та вимірних кроків для вирішення проблем, пов'язаних із завданням шкоди цивільним, гуманітарним проблемам та безпекою волонтерів. Він дав зрозуміти, що політика США щодо Гази визначатиметься нашою оцінкою невідкладних". дій Ізраїлю за цими напрямами", – йдеться у повідомленні.

Президент США також наголосив на необхідності негайного припинення вогню для покращення гуманітарної ситуації та закликав Нетаньяху дати повноваження переговорникам для невідкладного досягнення домовленості, що дозволить звільнити заручників.

Байден та Нетаньяху говорили також про публічні погрози Ірану на адресу Ізраїлю.

Вже після розмови Байдена та Нетаньяху видання The Times of Israel повідомило, що після смертоносного удару по конвою World Central Kitchen і напруженої розмови з президентом США Джо Байденом кабінет безпеки Ізраїлю вирішив покращити гуманітарну ситуацію в Секторі Газа.

Ізраїль тимчасово відкриє порт Ашдод для гуманітарних поставок та відкриє перехід Ерез на півночі Сектору Газа.

"Збільшення допомоги дозволить запобігти гуманітарній кризі та має вирішальне значення для забезпечення продовження бойових дій та досягнення цілей війни", – заявив Нетаньяху.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Близький Схід знову у вогні: що відбувається та в чому зацікавлена Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

5 квітня 2024, 07:11

"Незважаючи на нестачу снарядів, ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію на фронті, — Зеленський" Что он курит по вечерам, чтобы такую чушь гнать. И дня не проходит, чтобы километр территорий не здали, а у него ситуация стабилизована. Начался процесс здачи Часов Яра, уже здали одну улицу, а у него "стабилизовано". Ох и наркоман конченный, выблядок ссучий. Разворовали всю помощь, твари и у них все стабилизовано. С этой наркоманской властью никакой перемогы не будет, только здача и здача территорий будет. Будь ты, клоун наркоманский, проклят и вся твоя родня.


Новини