Головна Новини Світ Близький Схід Переговори між Ізраїлем та ХАМАС щодо заручників зірвалися: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори між Ізраїлем та ХАМАС щодо заручників зірвалися: ЗМІ дізналися причину

Сторонам так і не вдалося уникнути розбіжностей, які призвели до того, що переговори зупинилися

30 жовтня 2023, 17:00 comments2226
Поділіться публікацією:

Переговори представників Ізраїлю та ХАМАС щодо звільнення заручників зайшли в глухий кут, оскільки терористи відмовилися гарантувати, що відпустять велику кількість іноземців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "NBC News".

Переговори між Ізраїлем та ХАМАС щодо заручників зірвалися: ЗМІ дізналися причину

Бойовики ХАМАС. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що інформацію про причину провалу переговорів їм надав неназваний колишній американський чиновник.

"ХАМАС наполягає на отриманні палива... Ізраїльська та американська сторони, а також інші країни хочуть звільнити велику кількість своїх громадян", — розповів він.

При цьому екс-чиновник із США та неназваний ізраїльський дипломат заявили виданню, що переговори провалилися перед тим, як Ізраїль вирішив розширити свою наземну операцію у Секторі Газа у п'ятницю, 27 жовтня.

"У четвер переговори йшли дуже добре, і переговорники сподівалися, що у вихідні вдасться досягти угоди. Однак на початку п'ятниці виникли розбіжності, які призвели до того, що переговори зупинилися", — заявив дипломат.

За інформацією "NBC", переговори між Ізраїлем та ХАМАС про звільнення 239 заручників, у тому числі дітей та старих людей, тривають з того часу, як бойовики вторглися до Ізраїлю 7 жовтня. Приблизно половина полонених – це люди з паспортами 25 іноземних держав.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через три тижні після нападу ХАМАС на Ізраїль, армія останнього (ЦАХАЛ) заявила про розширення наземної операції в секторі Газа. Таке рішення нібито ухвалено після того, як переговори про звільнення заручників зайшли в глухий кут. Як події у цьому конфлікті можуть розвиватися далі? Що це означає у ракурсі російсько-української війни та власне глобального протистояння, яке, схоже, накриває світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини