Головна Новини Світ Близький Схід Перекладач, який 13 років тому допоміг врятувати Джо Байдена, виїхав з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Перекладач, який 13 років тому допоміг врятувати Джо Байдена, виїхав з Афганістану

Після того, як військові США покинули країну, Халілі закликав Байдена врятувати його, його дружину і п'ятьох дітей

12 жовтня 2021, 23:21
Поділіться публікацією:

Афганський перекладач, який у 2008 році врятував Джо Байдена та інших сенаторів США під час хуртовини в горах Афганістану, покинув країну, рятуючись від влади талібів. Про це повідомляє американське видання CNN. У 2008 році військовий вертоліт, що перевозив сенаторів Джо Байдена, Джона Керрі і Чака Хейгел і інших законодавців США змушений був здійснити аварійну посадку в засніженій долині гір Афганістану. Причиною екстреного приземлення була потужна заметіль.

Перекладач, який 13 років тому допоміг врятувати Джо Байдена, виїхав з Афганістану

Джо Байден (фото из открытых источников)

Крім природного катаклізму була ще одна загроза: через ландшафту весь екіпаж вертольота був вразливий від нападів талібів. Перекладач Аман Халілі був серед афганських співробітників уряду США, які вивезли групу в безпечне місце.


Тепер він приєднується до тисяч афганців, які втекли з країни, щоб уникнути життя під владою талібів. З серпня він звертався за допомогою, щоб подолати візові питання для виїзду з країни. Халіл намагався отримати спеціальну імміграційну візу США (SIV) для втечі з Афганістану, але вона застрягла на процесі обробки.


Після того, як військові США покинули країну, Халілі закликав Байдена врятувати його, його дружину і п'ятьох дітей.


"Я йому довіряю. Я вірю, що він може все", — говорив чоловік про президента США.


11 жовтня високопоставлений представник Державного департаменту підтвердив, що Халілі і його сім'ї вдалося покинути Афганістан. "Ми раді, що він буде на шляху до безпеки" — ,, зазначив представник Держдепу.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що таліби літають Афганістаном на вертольотах США. Зокрема, над Кандагаром літають "Чорні яструби", якими керують бійці терористичного угрупування. У Мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна побачити, як до одного з літальних апаратів підвішена людина. Детально про це читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини