Головна Новини Світ США Перекладач, який 13 років тому врятував Байдена, не зміг покинути Афганістан, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Перекладач, який 13 років тому врятував Байдена, не зміг покинути Афганістан, - ЗМІ

Мухамед зізнається, що тепер боїться залишати своє житло

1 вересня 2021, 12:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Перекладач з Афганістану не зміг покинути країну. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Перекладач, який 13 років тому врятував Байдена, не зміг покинути Афганістан, - ЗМІ

Евакуація з Кабула. Фото: Samuel RUIZ US MARINE CORPS / AFP

Як стало відомо, у перекладача, на ім'я Мохамед, який працював у військових США виникли труднощі з отриманням американської візи. Повідомляється, що чоловік втратив частину документів. Він зі своєю родиною намагався покинути територію країни через аеропорт Кабула, однак американські військові сказали йому, що не зможуть пропустити його дружину і чотирьох дітей. Мухамед зізнається, що тепер боїться залишати своє житло.

Прошу, не залишайте мене тут, — цитує видання слова звернення Мохаммеда до президента США.

13 років тому два американські вертольоти були вимушені зробити аварійну посадку в Афганістані через сильну заметіль. На борту гвинтокрилих машин знаходилися сенатори Джо Байден, Джон Керрі і Чак Хейгел. Тоді у 2008 році, Мохамед з працівниками Нацгвардії Арізони кілька годин по горах добиралися до місця посадки.

Чоловік протягом 30 годин здійснював охорону вертольотів і розмовляв по мегафону з місцевими жителями, щоб ті не наближалися близько до них.

Білий дім обіцяє допомогу Мухамеду.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Таліби літають Афганістаном на вертольотах США. Зокрема, над Кандагаром літають "Чорні яструби", якими керують бійці терористичного угрупування. У Мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна побачити, як до одного з літальних апаратів підвішена людина. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки (США) опублікувало фото останнього американського солдата, який покинув Афганістан. Він зображений під час посадки на борт літака Boeing C-17 в міжнародному аеропорту столиці Афганістану. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини