Головна Новини Світ Близький Схід Перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС не протрималося і 15 хвилин: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС не протрималося і 15 хвилин: що сталося

Невідомі палестинські бойовики в секторі Газа порушили розпочатий режим припинення вогню - ЦАХАЛ перехопив ракету, випущену у бік південного Ізраїлю

24 листопада 2023, 12:57
Поділіться публікацією:

24 листопада офіційно розпочалося перемир'я між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Times of Israel. За інформацією видання, сьогодні буде звільнено 13 заручників, які утримувалися в Газі, а також невизначену кількість палестинських ув'язнених із в'язниць Ізраїлю. Перемир'я між Ізраїлем і палестинським радикальним угрупуванням ХАМАС було узгоджено за посередництвом Катару. Водночас, ще за кілька годин до тимчасового припинення вогню в ізраїльських містах, прилеглих до Гази, було чути звуки сирен. Крім того, повідомлялося про активний обстріл сектору Гази.

Перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС не протрималося і 15 хвилин: що сталося

Загострення на Близькому Сході. Фото: з відкритих джерел

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомили, що невідомі палестинські бойовики в секторі Газа порушили розпочатий режим припинення вогню вже через 15 хвилин. Зокрема ЦАХАЛ перехопив ракету, випущену у бік південного Ізраїлю.

Поки що точно не встановлено, яка група є відповідальною за запуск ракети, хоча ЦАХАЛ раніше заявляв, що ХАМАС несе відповідальність за будь-які напади з Гази на південь Ізраїлю, оскільки він впливає на інші місцеві групи бойовиків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через півтора місяці запеклих боїв у секторі Газа, спровокованих нападом ХАМАС на Ізраїль, сторони домовилися про тимчасове припинення вогню та частковий обмін заручниками та ув'язненими. У той же час ЦАХАЛ (ізраїльська армія) продовжує знищувати тунелі та бази ХАМАСу. Що зараз можна сказати про ситуацію на Близькому Сході? Навіщо, схоже, все йде? Що важливо розуміти для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини