Головна Новини Світ Близький Схід Підтримка здалеку: Путін на боці Ірану проти Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка здалеку: Путін на боці Ірану проти Ізраїлю

New York Times: Росія допомагає Ірану підготуватися до атаки на Ізраїль

6 серпня 2024, 14:15
Поділіться публікацією:

Останнім часом напруга між Іраном та Ізраїлем посилюється, і Росія грає у цьому свою роль, постачаючи Ірану сучасне військове обладнання. За інформацією газети "New York Times", джерела в Ірані кажуть, що Росія надала системи захисту та новітні радари. Ці поставки збіглися з візитом до Тегерана колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу, що змушує думати, що Росія хоче зміцнити Іран перед його можливим нападом на Ізраїль.

Підтримка здалеку: Путін на боці Ірану проти Ізраїлю

New York Times: Росія допомагає Ірану підготуватися до атаки на Ізраїль

Іран уже заявив, що хоче помститися Ізраїлю за вбивство одного зі своїх лідерів ХАМАС у Тегерані. Ізраїль, у свою чергу, готовий до відповіді: після атаки Ірану у квітні, де були використані дрони та ракети, ізраїльська армія знищила стару російську оборонну систему в Ірані.

Росія вже поставила Ірану кілька систем ППО, включаючи "Тор-М1" та С-300, які значно збільшують військові можливості Ірану. В Ізраїлі, у свою чергу, готуються до можливої атаки, розробляючи плани швидкої відповіді. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив про необхідність бути готовими до будь-яких сценаріїв, включаючи можливий негайний контрнаступ.                                                              

"Ми повинні підготуватися до всіх можливостей, включаючи швидкий перехід у контрнаступ", — заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

Читайте також на порталі "Комменатрії" — Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у розмові з ізраїльським візаві Ісраелем Кацом передав попередження від Ірану про його готовність напасти на Ізраїль. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Jerusalem Post.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини