Головна Новини Світ Близький Схід Почалося те, про що попереджали: куди вирушили ізраїльські війська
commentss НОВИНИ Всі новини

Почалося те, про що попереджали: куди вирушили ізраїльські війська

Ізраїль офіційно заявив про початок наземної операції у Лівані

сьогодні, 07:07
Поділіться публікацією:

Ізраїльські війська розпочали в ніч із 30 вересня на 1 жовтня до наземних рейдів на півдні Лівану в рамках операції проти сил організації "Хезболла". Вона має назву "Північні стріли". Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Почалося те, про що попереджали: куди вирушили ізраїльські війська

Армія оборони Ізраїлю. Фото: з відкритих джерел

У заяві ізраїльського військового відомства цієї ночі зазначається, що сили ЦАХАЛ розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей "Хезболли" у прикордонній зоні на півдні Лівану.

Також у ЦАХАЛ зазначили, що влада дала команду почати рух військ всього "кілька годин тому".

В Армії оборони Ізраїлю пояснили, що йдеться про "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти об'єктів та інфраструктури терористів "Хезболли" на півдні Лівану".

"Ці цілі розташовані в селах біля кордону та становлять безпосередню загрозу для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю", — передали до ЦАХАЛу.

Також ізраїльська сторона наголошує, що військові Ізраїлю діють відповідно до методичного плану, розробленого Генеральним штабом та Північним командуванням. Цей план кожен ізраїльський солдат активно вивчав останні кілька місяців.

Крім того, ізраїльські сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, які завдають ударів по військових об'єктах у цьому районі.

"Ці операції було затверджено та проведено згідно з рішенням політичного ешелону. Операція "Північні стріли" продовжиться відповідно до оцінки ситуації та паралельно з бойовими діями в Газі та інших місцях", — розповіли в ЦАХАЛ.

Додамо, як заявив представник ЦАХАЛ Авіхай Адраеє у своєму Telegram, Армія оборони Ізраїлю "починає спеціальну військову операцію на півдні Лівану".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в адміністрації Байдена тепер на першому місці не Україна: чим стурбовані США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини