Головна Новини Світ Близький Схід Понад 20 смертей та чимало госпіталізованих: в Туреччині люди отруїлися напоєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 20 смертей та чимало госпіталізованих: в Туреччині люди отруїлися напоєм

У Туреччині поліція розпочала розслідування смертей від отруєння алкоголем

16 грудня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Контрабандним алкоголем отруїлося чимало турків. Відомо, що померло 25 потерпілих, ще понад 20 госпіталізовані до лікарень. Про це повідомляє euronews.

Понад 20 смертей та чимало госпіталізованих: в Туреччині люди отруїлися напоєм

Від отруєння алкоголем померли місцеві та іноземці, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що в Туреччині після вживання фальсифікованого та контрабандного алкоголю у районі Есенюрт загинули семеро людей, у тому числі троє іноземців. У Міністерстві внутрішніх справ Туреччини розповіли, що вже поліціянти здійснили чимало рейдів у кількох провінціях.

Під час обшуків було вилучено 30 000 літрів неякісного алкоголю. Також затримали понад 300 осіб, що можуть бути причетними до виробництва та розповсюдження фальсифікованого алкоголю. Відомо, що неякісні напої виготовлялися на підпільних майстернях та складах, там й реалізовували небезпечний товар.

На чорному ринку останнім часом зросла кількість продажів фальсифікованого алкоголю через збільшення акцизу на алкогольні напої. Наразі національний алкогольний напій Туреччини коштує близько 250 лір (15 євро) за літр у супермаркеті.

Тому деякі люди не купують в магазинах, а шукають альтернативні джерела постачання алкогольних напоїв, які в рази дешевші. З іншого боку, такі напої виробляються з додаванням метанолу замість етанолу. Метанол може викликати отруєння та навіть смерть у великих дозах.

Минулого року в країні померло від отруєння 40 людей за кілька днів. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган наголошував на тому, що туркам слід відмовитися від споживання алкоголю та тютюну.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Австралії загинуло кілька дітей, інші травмовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини