Головна Новини Світ Близький Схід Поштовхи відчули в радіусі 500 км: в Афганістані близько тисячі людей загинули від землетрусу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Поштовхи відчули в радіусі 500 км: в Афганістані близько тисячі людей загинули від землетрусу (ВІДЕО)

Поштовхи відчули в радіусі 500 км в різних куточках Афганістану, а також в Пакистані й Індії

22 червня 2022, 17:45
Поділіться публікацією:








Від потужного землетрусу, що стався на сході Афганістану, загинуло близько 1 тисячі людей, ще півтори тисячі жителів отримали поранення. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевого чиновника в провінції Пактика Мохаммеда Аміна Хозейфа, The Times з посиланням на дані Талібану.

Поштовхи відчули в радіусі 500 км: в Афганістані близько тисячі людей загинули  від землетрусу (ВІДЕО)

На сході Афганістану загинуло щонайменше 1 тисяча людей і ще півтори тисячі поранені (фото з відкритих джерел)

Відомо, що епіцентр землетрусу знаходився за 45 кілометрів від міста Хост, на південному сході Афганістану. Сила поштовхів була 5.9 балів за шкалою Ріхтера. 

Від землетрусу найбільше постраждала провінція Пактика. Саме там зафіксували найбільше жертв і поранених людей. Є також інформація про загиблих у провінціях Нангархар і Хост. 

Наразі в уряді Таліба офіційно підтвердили про 920 жертв в околицях міста Хост.

Підземні поштовхи були дуже сильними, адже їх відчули в різних куточках країни, а також в Індії та Пакистані. В радіусі 500 кілометрів.

 У постраждалих провінціях місцеві керівники просять допомоги у центральної влади. За їх інформацією, під завалами зруйнованих будинків знаходяться сотні постраждалих людей, які можуть загинути, якщо на місце вчасно не прибудуть рятувальники і медики. Поки відомо, що вдень  до Пактики прибули тільки кілька рятувальних гелікоптерів, які відправив   Талібан.

 Цей землетрус вже назвали найбільш руйнівним та смертоносним за останні два десятиліття у регіоні. Талібан вже звернувся до міжнародних гуманітарних організацій з проханням допомогти постраждалим людям від землетрусу.

 Після того, як американські військові покинули країну у серпні 2021 року, міжнародні гуманітарні  організації практично не допомагають країні. 

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що таліби говорять із колективним Заходом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини