Головна Новини Світ Близький Схід Президент Ірану відповів, чи приймає Тегеран участь в атаках на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Ірану відповів, чи приймає Тегеран участь в атаках на Ізраїль

Ібрагім Раїсі пояснив свою позицію у конфлікті між Ізраїлем та палестинськими бойовиками ХАМАС.

29 жовтня 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Ірану Ібрагім Раїсі відкинув звинувачення у причетності ісламської республіки до нападу радикального руху ХАМАС на Ізраїль. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Al Jazeera.

Президент Ірану відповів, чи приймає Тегеран участь в атаках на Ізраїль

Президент Ірану Ібрагім Раїсі. Фото з відкритих джерел

Після нападів бойовиків з руху ХАМАС на Ізраїль, деякі західні та ізраїльські політики звинуватили Іран у співпраці з палестинським радикальним угрупуванням. Зокрема колишній американський президент Дональд Трамп прямо заявив, що Іран воює проти Ізраїлю.

"Конфлікт між Ізраїлем та ХАМАСом — це не конфлікт двох рівних сторін, це битва добра і зла, битва цивілізації та дикунів", — сказав Дональд Трамп та додав, що "кожне втрачене життя у цьому конфлікті, лежить на плечах ХАМАСу та Ірану".

Президент Ірану Ібрагім Раїсі заперечив ці та подібні заяви. Іранський лідер визнав підтримку палестинців, однак вказав, що це відбувається для руху опору, а кінцеві рішення приймають самостійно жителі палестини.

"Ми докладаємо активних зусиль для безкомпромісної підтримки палестинців та опору. Водночас сили опору як у Палестині, так і у всьому регіоні незалежні. Вони приймають рішення самостійно і не отримують жодних наказів з Тегерану", — сказав Раїсі.

Нагадаємо, що на початку жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль. Їм вдалось захопити кілька населених пунктів поблизу Сектора Гази. Невдовзі ізраїльська армія змогла вибити бойовиків та почала атакувати Сектор Гази. Крім того, інші угруповання, які виступають проти Ізраїлю почали вести активніші бойові дії. Зокрема це стосується Хезболли, що зосереджена у Лівані та підтримується Іраном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, як ХАМАС зміг обхитрувати Ізраїль. Розвідка США розкрила деякі деталі плану палестинських бойовиків.

Також "Коментарі" писали, що Росія отримала критичне повідомлення від Ізраїлю. У Кремлі відповіли на заяви ізраїльських чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.aljazeera.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини