Головна Новини Світ Близький Схід Стало відомо, як ХАМАС зміг обхитрувати Ізраїль: розвідка США розкрила деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як ХАМАС зміг обхитрувати Ізраїль: розвідка США розкрила деталі

Бойовики ХАМАС змогли втримати в секреті від спецслужб Ізраїлю плани про атаку.

25 жовтня 2023, 14:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американська розвідка вказує, що невелика кількість осіб в ХАМАС планувала раптовий напад на Ізраїль. Щоб про їх плани не було відомо ізраїльським спецслужбам, ХАМАС використовував впродовж двох років стаціонарні телефони та провів лінії в тунелях під Сектором Гази.

Стало відомо, як ХАМАС зміг обхитрувати Ізраїль: розвідка США розкрила деталі

ХАМАС використовував стаціонарні телефони, щоб уникнути витоку інформації. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє CNN на джерела в американській розвідці спілкування через стаціонарні телефони дозволило тримати плани ХАМАСу в таємниці від Ізраїлю, а потім несподівано атакувати. Розвідка США зазначає, що група оперативників, які готували атаку на Ізраїль не використовували комп'ютери та мобільні телефони два роки. Таким чином вони уникнули виявлення з боку розвідки Ізраїлю чи США.

Згідно з розвідданими, які Ізраїль надав США, бойовики з ХАМАС вдавались до старих методів планування, зокрема вони організовували особисті наради та уникали цифрового зв'язку, який можуть відстежувати ізраїльські спецслужби.

Таким чином це дає нове розуміння, як Ізраїль та США не змогли виявити активності ХАМАС та їх підготовки до атаки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідери трьох терористичних угрупувань зустрілись для об'єднання своїх сил проти Ізраїлю. Зокрема йдеться про палестинське угрупування ХАМАС з Сектору Гази, ліванську групу Хезболла та представників Ісламського джихаду, які базуються на території Сирії. За підсумками зустрічі вони заявили про потребу досягти "справжньої перемоги руху опору".

Також "Коментарі" писали про Ізраїль, який надіслав критичне повідомлення до Росії, де заявив, що заяви Путіна не відповідають справжнім крокам РФ. У Кремлі відповіли на критику Ізраїлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 жовтня 2023, 14:11

Спецслужби Ізраїлю спрацювали дуже професійно якщо так можна казати про нацизм. Тисячі шахедів були переспрямовані на Україну. Палестинським героям насправді вдалось створити невеличку кількість саморобних ракет, пропагандою терористичного Ізраїлю перебільшена їх кількість у десятки разів.


Новини