Головна Новини Світ Близький Схід Президент Казахстану звернувся до народу та назвав заклики до перемовин дурницею
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Казахстану звернувся до народу та назвав заклики до перемовин дурницею

У Казахстані силовикам президент дозволив стріляти на ураження

7 січня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Президент Казахстану звернувся до народу та назвав заклики до перемовин дурницею

Протести у Казахстані, фото з Twitter / IlkhaAgency

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 7 січня публічно звернувся до громадян Казахстану. У своїй промові він зазначив, що військові наводять правопорядок відповідно до Конституції. Про це пише "Дождь".

Також він наголосив, що силовики отримали наказ відкривати вогонь на ураження без попередження. Загалом ситуація вже починає стабілізуватися, додав політик.

"За кордоном висловлюються заклики до сторін провести переговори для мирного розв'язання проблем. Яка дурість! Які можуть бути переговори зі злочинцями, вбивцями? Нам довелося мати справу з озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тож їх треба знищити. І це буде зроблено найближчим часом", — повідомив глава держави.

Крім того, політичний лідер зазначив, що миротворчий контингент перебуватиме у Казахстані протягом короткострокового періоду. Токаєв подякував Путіну та президентам країн, що відправили туди війська, та керівництву ООН і міжнародних організацій за висловлену підтримку.

"Підбурювальну роль у порушенні правопорядку відіграють звані "вільні" засоби та "закордонні" діячі, далекі від корінних інтересів нашого багатонаціонального народу. У тому, що ми досить швидко подолаємо цю чорну смугу у нашій історії, немає жодних сумнівів. Головне – не допустити повторення таких подій у майбутньому", — наголосив президент.

Пошуком і притягненням до відповідальності бандитів і терористів, за словами Токаєва, займеться спеціальна міжвідомча група. Також він додав, що тих, хто не здасться, буде знищено.

З іншого боку, президент пообіцяв, що 11 січня у Мажилісі оголосить про рішення уряду, які будуть ухвалені для розв'язання соціально-економічних проблем.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Єврокомісії заговорили про суверенітет Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

7 січня 2022, 17:16

Вот довести свой народ до того, чтобы он вышел с протестами, а затем расстрелять его - это, конечно, не глупость ))


Новини