Головна Новини Світ Близький Схід У Єврокомісії заговорили про суверенітет Казахстану
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єврокомісії заговорили про суверенітет Казахстану

У Єврокомісії закликають до припинення насильства у Казахстані та поваги до суверенітету країни

7 січня 2022, 08:01
Поділіться публікацією:

Представники Європейської комісії засуджують насильство та закликають до деескалації ситуації у Казахстані, де почалася "зачистка" протестувальників. Про це пише "Польське радіо".

У Єврокомісії заговорили про суверенітет Казахстану

Протести у Казахстані, фото з Twitter/румунська сотня

6 січня до країни для придушення масових протестів прибули російські війська з миротворчою місією. Також Олександр Лукашенко заявив, що теж відправляє туди своїх військових і закликав протестувальників підкоритися владі. Зазначимо, що Росія, Білорусь, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан, Казахстан входять до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). 5 січня президент Казахстану звернувся за підтримкою до цієї організації.

Як повідомила речниця голови Європарламенту Жозепа Борреля Набіла Массралі, миротворча місія із введенням військ до Казахстану повинна "відбуватися з повагою до суверенітету та незалежності Казахстану".

За даними Міністерства охорони здоров’я Казахстану, під час протестів поранено більше тисячі осіб. В Алмати загинуло кілька десятків демонстрантів та 13 поліціянтів, заарештовано понад дві тисячі громадян.

У країні через масові заворушення ввели надзвичайний стан і закрили кордони для в'їзду, а також відключено інтернет-зв'язок. За даними Міністерства закордонних справ Казахстану, обмеження щодо в'їзду та виїзду будуть тривати поки діятиме режим надзвичайного стану.

Як повідомляв портал "Коментарі", В ОБСЄ прокоментували події у Казахстані. Пресслужба Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) опублікувала звернення чинного голови організації, міністра закордонних справ Польщі Збігнєва Рау.

Також ми писали, що Руслан Хасбулатов, колишній голова Верховної Ради РРФСР, повідомив, що сценарій Казахстану можливий для РФ, тому треба переглянути тарифи на комунальні послуги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Иван

8 січня 2022, 13:45

ОДКБ - воровской договорняк по сохранению друг друга у власти после доведения народа до протестов.


Новини