Головна Новини Світ Близький Схід Президент Туреччини розповів, коли за пост чи коментарі в соціальних мережах каратимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Туреччини розповів, коли за пост чи коментарі в соціальних мережах каратимуть

За поширення неправдивої інформації в Туреччині будуть карати позбавленням волі

11 грудня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що соціальні мережі — це головна загроза демократії. Уряд Ердогана планує внести зміни до законодавства про те, що за поширення фейкових новин та дезінформації на просторах інтернету буде кримінальна відповідальність. Про це пише АР.

Президент Туреччини розповів, коли за пост чи коментарі в соціальних мережах каратимуть

Президент Реджеп Ердоган, фото з відкритих джерел

В країні критикують такі заяви, бо запропоновані зміни посилять обмеження на свободу слова.

"Соціальні медіа, які були описані як символ свободи, коли вони вперше з’явилися, перетворилися на одне з основних джерел загрози сьогоднішній демократії. Ми намагаємося захистити наших людей, особливо вразливі верстви нашого суспільства, від брехні та дезінформації, не порушуючи права наших громадян на отримання точної та неупередженої інформації", – сказав Ердоган під час конференції з комунікацій у столиці держави.

Торік Туреччина ухвалила закон, відповідно до якого соціальні мережі, де є понад один мільйон користувачів, зобов'язані мати законного представника та зберігати дані на території країни. Тому великі іноземні компанії такі, як Facebook, YouTube і Twitter, були змушені відкрити свої офіси в Туреччині.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, новий закон передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі за те, що громадяни будуть поширювати неправдиву інформацію та "фейкові новини".

Це також створить умови для контролю соціальних мереж. Більшість найбільших медіа-компаній Туреччини перебувають під контролем уряду, залишаючи соціальні медіа важливим джерелом для висловлювання незгодних.

У звіті Freedom House Freedom on the Net, опублікованому у вересні, Туреччина характеризується як країна, де є несвобода стосовно висловлювань точок зору, відзначаючи видалення вмісту, який критикує уряд. Крім того, в країні людей, які пишуть "неправильні" коментарі, переслідують.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Грузії відповіла на заяву російського МЗС про НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини