Головна Новини Світ Близький Схід Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ

Нетаньяху заявив, що армія Ізраїлю знайшла "найсучаснішу" російську зброю на базах "Хезболли"

сьогодні, 08:10
Поділіться публікацією:

Ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації "Хезболла" на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є "найсучаснішим". Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ

Біньямін Нетаньяху. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр Ізраїлю у розмові зі ЗМІ підкреслив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю в районі південніше від ключової для країни річки Літані.

"Однак у цьому районі "Хезболла" вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї", — зазначив Нетаньяху.

Він додав, що нова громадянська війна у Лівані "була б трагедією".

"Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану", — запевнив ізраїльський прем'єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАХАЛ у Лівані.

За словами Нетаньяху, єдина мета ізраїльської сторони, це "дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися безпекою".

ЗМІ зазначає, що ізраїльський прем'єр не уточнив у цьому інтерв'ю, які зразки російської зброї виявили Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у тунелях "Хезболли" в Лівані.

16 жовтня ізраїльське військове командування оприлюднило кадри зі складом зброї, розташованим у цивільному житловому будинку на півдні Лівану.

Також на оприлюднених кадрах знайденої у "Хезболли" російської зброї можна побачити, зокрема, ПТРК "Корнет", ПЗРК "Ігла". Вказана на них дата виробництва — з 2018 по 2021 рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Близькому Сході розпалюються пристрасті: який ультиматум США поставили Ізраїлю.

Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ - фото 2

Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ - фото 3

Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ - фото 4




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини