Головна Новини Світ Близький Схід Росія почала співпрацювати з Талібаном та уклала угоду про постачання ресурсів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала співпрацювати з Талібаном та уклала угоду про постачання ресурсів

Талібанський рух підписав тимчасову угоду з РФ.

28 вересня 2022, 12:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Талібан зміг домогтися угоди про постачання пшениці, газу, бензину та дизельного палива в Афганістан з Росії. Про це повідомляє  виконувач обов’язків міністра торгівлі та промисловості Афганістану Хаджі Нуруддін Азізі інформаційному агентству Reuters.

Росія почала співпрацювати з Талібаном та уклала угоду про постачання ресурсів

Росія почала співпрацювати з Талібаном та уклала угоду. Фото з відкритих джерел

За словами Азізі російська сторона запропонувала хорошу знижку на свої товари. А Афганістан вже давно працює над пошуком партнерів.

Цікаво, що це перша серйозна міжнародна економічна угода, які зміг укласти Талібан від початку захоплення влади в Афганістані. Увесь цей час ісламський релігійний рух був відсічений від глобального світу. Досі жодна країна не визнає Талібан як владу. Талібанський рух впродовж 20 років воював за владу в Афганістані і зміг її захопити лише після виходу з країни американських військ.

Більшість країн можуть визнати владу Талібану в Афганістані, якщо ті змінять свій політичний курс. Для цього необхідно дотримуватись прав людини, адекватного ставлення до жінок та розірвати зв'язки з різноманітними групами бойовиків.

Хоча Російська Федерація і досі не визнає талібанський уряд, в Афганістані продовжує працювати російське посольство, на відмінно від більшості країн. Також РФ приймала на своїй території лідерів терористичного угрупування перед тим, як вони захопили владу в Афганістані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про афганця, який співпрацював з американцями, але після їх відходу з країни той викрав вертоліт та передав його Талібану.

Також "Коментарі" повідомляли про умови визнання Талібану США. Байден у промові наголосив, що поки афганський уряд не поверне їх полоненого, про визнання Талібану просто не може йти мови.




 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини