Головна Новини Світ Близький Схід Росія знала, що ХАМАС готувався напасти на Ізраїль: у Буданова розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знала, що ХАМАС готувався напасти на Ізраїль: у Буданова розкрили деталі

Українській розвідці відомо, що російські ПВК взаємодіють із ХАМАСом

10 жовтня 2023, 16:40 comments2165
Поділіться публікацією:

Російська влада знала про підготовку бойовиків ХАМАС до нападу на Ізраїль, який стався 7 жовтня. Крім того, Москва надала терористам озброєння, яке захопило війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.

Росія знала, що ХАМАС готувався напасти на Ізраїль: у Буданова розкрили деталі

Напад ХАМАСу на Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

"За даними ГУР, керівництво Росії знало про те, що ХАМАС готує терористичний напад на Ізраїль. Москва передала бойовикам озброєння, яке їм удалося захопити під час війни проти України", — розповів Черняк.

Крім того, українській розвідці відомо, що російські ПІК взаємодіють із ХАМАСом, зокрема, щодо обміну досвідом ведення бойових дій.

"Наразі Кремль використовує факт нападу ХАМАСу і для поширення чергової пропаганди проти України та для відвернення уваги світу від російської агресії", — зазначив Черняк.

За оцінками ГУР, вже кілька груп, які виконують завдання російських спецслужб, діють на територіях бойових дій виключно на користь Росії, додає співрозмовник.

Нагадаємо, що у травні минулого року представницька делегація із сектору Газа відвідала РФ, де зустрічалася з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та головою Чечні Рамзаном Кадировим.

Також глави ХАМАС, визнаного терористичним угрупуванням у США, ЄС та Ізраїлі та багатьох інших країнах, раніше багато разів зустрічалися з російськими дипломатами.

Росія співпрацює з Іраном, щоб постачати велику кількість дронів для атак на Україну, а тепер ще й для того, щоб заохочувати атаки до Ізраїлю. Крім того, Москва розвивала та підтримувала зв'язки з палестинськими терористичними групами та окремими екстремістами ще з радянських часів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як протистояти новій "осі зла" – що настав час зрозуміти Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини