Головна Новини Світ Близький Схід Розвідка США заявляє про наближення нової війни: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США заявляє про наближення нової війни: деталі

Ризик війни між Ізраїлем та Хезболлою зараз вищий, ніж будь-коли за останні тижні

28 червня 2024, 13:17 comments2802
Поділіться публікацією:

Масштабне протистояння між Ізраїлем та Хезболлою може спалахнути вже найближчим часом. Це станеться, якщо Єрусалим та ХАМАС не зможуть досягти угоди про припинення вогню у Газі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані американської розвідки, пише рейтингове видання "Politico".

Розвідка США заявляє про наближення нової війни: деталі

Війна між Ізраїлем та Хезболлою. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що американські чиновники намагаються переконати обидві сторони необхідності деескалації. І це завдання було б значно простішим, якби в Газі було встановлено режим припинення вогню, пише видання. Але ця угода перебуває на стадії напружених переговорів, і американські чиновники не впевнені, що Ізраїль та ХАМАС погодяться на запропоновану угоду найближчим часом.

Тим часом, Армія оборони Ізраїлю та Хезболла розробили плани бойових дій і намагаються закупити додаткову зброю, кажуть два високопоставлені американські чиновники.

Обидві сторони публічно заявляють, що не хочуть війни, але американські чиновники все частіше вважають, що інтенсивні бойові дії, швидше за все, розпочнуться, незважаючи на зусилля, спрямовані на запобігання їм. За словами іншого співрозмовника, ризик такої війни зараз вищий, ніж будь-коли за останні тижні.

"Війна між Ізраїлем і Хезболлою може розпалити конфлікт, який змусить США допомогти захистити Єрусалим і підштовхне адміністрацію Байдена до глибшого втручання в регіон, який вона роками намагалася залишити. Це також загрожує черговою гуманітарною катастрофою, що завдасть удару по гуманітарній спільноті в той час, коли воно і так знаходиться на межі виснаження і намагається впоратися з кризою в секторі Газа", – пише видання.

Американська розвідка пропонує дещо консервативніші оцінки, ніж ті, що надходять з Європи. Деякі європейські країни підрахували, що війна між Ізраїлем та Хезболлою може розпочатися за лічені дні. Багато хто з них порадив своїм громадянам залишити Ліван.

Незважаючи на зусилля щодо встановлення режиму припинення вогню, американські чиновники заявили, що ескалація напруженості на ізраїльському кордоні та відсутність будь-якого значного руху у переговорах про припинення вогню ведуть до війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ізраїль спростував заяву Байдена: війна продовжуватиметься.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бендер Задунайский

28 червня 2024, 12:52

Ну, і де нова війна? Писакам аби шороху наробити.

Ігор

28 червня 2024, 12:23

Молодці патріоти! Головне не здаватись і не припиняти щоб не заохочувати обрізаний тероризм. Ізраїлю тільки треба щоб залякувати, а якщо піти їм на поступки буде не тільки Палестина, а й Україна, яка зараз гине розікраденою.


Новини