Головна Новини Світ Близький Схід Саудівська Аравія припинила переговори з Ізраїлем щодо нормалізації відносин
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія припинила переговори з Ізраїлем щодо нормалізації відносин

Саудівська Аравія довела свою позицію до влади США, яка підтримує переговори про нормалізацію відносин

14 жовтня 2023, 15:08
Поділіться публікацією:

Саудівська Аравія призупинила переговори з Ізраїлем щодо нормалізації відносин. Ер-Ріяд вступає в контакт із Іраном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Саудівська Аравія припинила переговори з Ізраїлем щодо нормалізації відносин

Ізраїль та Саудівська Аравія. Фото: з відкритих джерел

У рамках свого турне країнами Близького Сходу держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Саудівську Аравію. Саудівська Аравія донесла свою позицію США, які були ініціатором нормалізації відносин з Ізраїлем.

Джерела Bloomberg зазначили, що Ер-Ріяд описав цей крок як паузу, а не як завершення дипломатичних переговорів.

При цьому конфлікт ХАМАС та Ізраїлю також підштовхнув Саудівську Аравію до взаємодії з Іраном. Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман вперше по телефону поговорив із президентом Ірану.

Договір про нормалізацію відносин передбачає, що Саудівська Аравія визнає Ізраїль і розпочне з ним дипломатичні та торговельні відносини. У відповідь Саудівська Аравія хоче домогтися, щоб Ізраїль пішов на поступки палестинцям, а США надали гарантії безпеки та допомогу в ядерній програмі.

ЗМІ зазначають, що договір про нормалізацію відносин Саудівської Аравії та Ізраїлю є найважливішою мирною угодою на Близькому Сході за останні десятиліття.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рівно через тиждень після нового витка ізраїльсько-палестинського протистояння ситуація в зоні конфлікту залишається напруженою. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) готується розпочати масштабну наземну операцію у Секторі Газа. Бойовики ХАМАС дякують російському диктатору Володимиру Путіну, що той відкрито став на їхній бік. США намагаються запобігти розповзанню ескалації на весь Близький Схід. Україна робить свої висновки з чергового "погарячіння", наголошуючи, що тут явно є російський слід. Спеціально для видання "Коментарі" експерти поділилися ключовими висновками та прогнозами щодо загострення на Близькому Сході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини