Головна Новини Світ Близький Схід Ще один лідер ЄС натякнув, що наземна операція Ізраїлю в Газі може стати "помилкою"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один лідер ЄС натякнув, що наземна операція Ізраїлю в Газі може стати "помилкою"

Президент Франції Макрон вважає, що масштабна наземна операція Ізраїлю в Газі була б "помилкою"

26 жовтня 2023, 08:25
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що проведення масштабної наземної операції Ізраїлем у секторі Газа може стати помилкою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "France 24".

Ще один лідер ЄС натякнув, що наземна операція Ізраїлю в Газі може стати "помилкою"

Макрон та Нетаньяху. Фото: з відкритих джерел

Французький президент зазначив, що є два питання, на які важливо звернути увагу уряду Ізраїлю. Перше – якщо він зважиться на анонсовану раніше наземну операцію в Секторі Газа, то це призведе до того, що буде дуже багато загиблих серед цивільних. Друге питання – така операція швидше за все не зможе гарантувати безпеку Ізраїлю, адже ситуація лише загостриться.

"Якщо це масоване вторгнення, що ставить під загрозу життя цивільних, то я думаю, що це помилка... і для Ізраїлю, тому що воно навряд чи захистить Ізраїль у довгостроковій перспективі і тому, що воно несумісне з повагою до цивільного населення", — сказав Макрон.

Також лідер Франції підтвердив, що протягом наступних 48 годин корабель ВМС Франції прибуде до берегів Гази. На його борту буде все потрібне для підтримки місцевих лікарень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загострення на Близькому Сході, викликане атакою ХАМАС на Ізраїль у суботу, 7 жовтня, і жорсткими діями ізраїльської армії (ЦАХАЛ) проти сектора Газа, дедалі більше затягує у вирву ескалації інші країни. У Сирії атакують американські бази. Самі США, хоч на офіційному рівні, цей заперечується, нібито вплинули на те, що ЦАХАЛ відклав наземну операцію в Газі. Американські та європейські лідери та дипломати здійснюють поїздки на Близький Схід, намагаючись не дати локальному конфлікту перерости в регіональний, а то й глобальний. Слідом за лідерами США, Німеччини, Італії до Ізраїлю прибув французький президент Макрон. Які проглядаються найімовірніші сценарії подальшого розвитку подій? Як це відбивається і може позначитися на сприйнятті світом російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини