Головна Новини Світ Росія В Кремлі та Мінську прокоментували масові протести Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кремлі та Мінську прокоментували масові протести Казахстані

Що говорять в Росії і Білорусі про події в Казахстані

5 січня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

В Казахстані відновилися масові протести через ціни на газ 5 січня. Заворушення тривають третій день. Протести в Казахстані розпочалися кілька днів тому у місті нафтовиків Жанаозене, поряд із Каспійським морем, після різкого підвищення вартості зрідженого газу, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

В Кремлі та Мінську прокоментували масові протести Казахстані

Протести в Казахстані, фото з Twitter/румунська сотня

Речник Кремля Дмитро Пєсков висловився про ситуацію в Казахстані та наголосив, що країна може вирішити ситуацію самостійно, без допомоги міжнародних партнерів. Про це повідомляє видання Медуза.

За словами Пєскова, влада Казахстану не зверталася за допомогою до Російської Федерації. Речник президента Росії наголосив, що уряд Казахстану в силах самостійно вирішити "внутрішні проблеми", тому нікому втручатися в їх проблеми не слід.

Речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз висловився про те, що влада його країни спостерігає за протестами із занепокоєнням та наголосив, що за змістом, і формою події в Казахстані схожі на ті протести, які сколихнули Білорусь в 2020 році. Про це пише Белсат TV.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Казахстані ситуація продовжує розпалюватися. Країна виявилася повністю відключеною від інтернету.Дротовий інтернет був відключений, коли почалися активні зіткнення протестувальників із силовиками. Мобільний інтернет заблоковано вже досить довго.

Також ми писали, що в центрі Алмати відновилися жорсткі сутички протестувальників із поліцейськими. За даними місцевих ЗМІ, мітингувальники увірвалися до будівлі міської адміністрації та відкрили вогонь по військових. В цей час уряд країни президент відправив у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини