Головна Новини Світ Близький Схід Шейхи роблять ставку на Москву? Спочатку скоротили видобуток нафти, тепер наступний крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Шейхи роблять ставку на Москву? Спочатку скоротили видобуток нафти, тепер наступний крок

Президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мохамед бін Заїд приїздить до Росії.

11 жовтня 2022, 16:09 comments2201
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У вівторок, 11 жовтня в Москву вилетить президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мохаммед бін Заїд. Ця зустріч відбувається через кілька днів після оголошення ОПЕК про скорочення видобутку нафти, що суперечило позиції США. Повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Шейхи роблять ставку на Москву? Спочатку скоротили видобуток нафти, тепер наступний крок

Володимир Путін і президент ОАЕ Мохаммед бін Заїд. Фото з відкритих джерел

Британське видання повідомляє, що рішення про зменшення видобутку нафти погіршило напружені дипломатичні відносини між США та їх союзниками в Перській затоці. Адже головна мета скорочення видобутку це підвищення ціни на нафту. Саме Російська Федерація наповнює бюджет грошима з продажу енергетичних ресурсів.

Білий дім таке рішення критикує і каже, що ОПЕК виступає на боці Росії, незважаючи на війну в Україні. Міністр фінансів США Джанет Йеллен назвала такий крок "некорисним та нерозумним".

Але Financial Times з посиланням на близькі джерела до влади ОАЕ повідомляє, що візит президента Мохамед бін Заїда до Росії має виключно дипломатичний характер, адже головні теми це примирення усіх сторін.

Видання нагадує, що окрім ОАЕ в примиренні Заходу з Росією бере участь і Саудівська Аравія, яка прийняла на своїй території звільнених з полону американців, британців та інших громадян різних країн.

На початку вторгнення Росії в Україну ОАЕ не засудили дій РФ, але нещодавно країна підтримала резолюцію Ради Безпеки ООН про визнання незаконною анексією українських областей.

ОАЕ не вперше стають посередниками у війнах, останнім часом вона є нейтральною стороною у війні між країнами Близького сходу та Ізраїлем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про чехів, які проголосували за приєднання Калінінграду до Чехії.

Також "Коментарі" писали про обмін військовополоненими. 200 українців повернулись додому та ще 10 іноземців через посередництво саудитів поїдуть на свої батьківщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини