Головна Новини Світ Близький Схід Ситуація на Близькому Сході може "вийти з-під контролю": Іран попередив Ізраїль та США
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на Близькому Сході може "вийти з-під контролю": Іран попередив Ізраїль та США

Хоссейн Амір-Абдуллахіан назвав близькосхідний регіон “пороховою бочкою”.

22 жовтня 2023, 17:45 comments2522
Поділіться публікацією:

22 жовтня очільник дипломатичного відомства Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан зробив нову заяву, де попередив Ізраїль та США, що ситуація на Близькому Сході може “вийти з-під контролю”, якщо ті “негайно не припинять злочини проти людства в Газі”. Про це повідомляє Al Arabiya.

Ситуація на Близькому Сході може "вийти з-під контролю": Іран попередив Ізраїль та США

Хоссейн Амір-Абдуллахіан (фото з відкритих джерел)

“Регіон є пороховою бочкою. Я хотів би попередити Сполучені Штати та ізраїльський маріонетковий режим, що якщо вони негайно не припинять злочини проти людяності та геноцид у Газі, все можливо в будь-який час, і регіон стане неконтрольованим", — заявив він.

 Нещодавно міністр закордонних справ Ірану уже погрожував Ізраїлю "превентивними ударами".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про два сценарії ізраїльсько-палестинського конфлікту. Триває вже третій тиждень ескалація на Близькому Сході. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) після потужних ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа, який контролює ХАМАС, що здійснив терористичну атаку 7 жовтня, яка призвела до численних жертв і захоплення сотень заручників, поки не наважилася на наземну операцію. А влада США, яка однозначно підтримує Ізраїль, вкотре дає зрозуміти, що напади бойовиків ХАМАС пов'язані з прагненням зірвати потенційну нормалізацію відносин між Ізраїлем та Саудівською Аравією.

Екс-дипломат, політичний експерт, заступник командира роти добровольчого формування Бориспільської місцевої територіальної громади №1 Вадим Трюхан акцентує, що є два сценарії. Перший – наземна операція у Газі та її наслідки. Другий – без наземної операції. У разі другого сценарію, продовжує він, поступово військові дії припиняться та відновиться дипломатичний процес, націлений на реалізацію давно вже ухваленого рішення про створення палестинцями власної держави.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини