Головна Новини Світ Близький Схід Союзник Росії зробив критичне попередження для Ізраїлю: ЗМІ дізнались деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії зробив критичне попередження для Ізраїлю: ЗМІ дізнались деталі

Ізраїль отримав різке повідомлення від союзника Росії щодо атаки на Сектор Гази.

15 жовтня 2023, 08:45 comments1733
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іран відправи через ООН критичне попередження для Ізраїлю, де підкреслив, що не хоче подальшого збільшення конфлікту в регіоні, однак Тегеран втрутиться у війну, якщо ізраїльські військові й надалі атакуватимуть Сектор Гази. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Axios.

Союзник Росії зробив критичне попередження для Ізраїлю: ЗМІ дізнались деталі

Керівник МЗС Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан. Фото з відкритих джерел

У столиці Лівану зустрілись представник ООН на Близькому Сході Тор Веннесланд та очільник МЗС Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан. Під час розмови вони обговорили військові дії, які тривають в Ізраїлі за участі бойовиків ХАМАС.

Амір-Абдоллахіан наголосив, що не прагне розширення регіонального конфлікту та хоче допомогти звільнити цивільних у Секторі Гази, які утримуються як заручники ХАМАСом. Однак Амір-Абдоллахіан додав, що Іран має власні критичні межі, при перетині, яких Тегеран готовий почати активно діяти. За словами міністра закордонних справ, це буде тоді, коли Ізраїль продовжить свою операцію щодо Сектора Гази.

Посилаючись на дипломатів видання Axios стверджує, що після розмови з очільником МЗС Ірану представник ООН Тор Веннесланд зустрівся з радником з нацбезпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі, якому передав критичне повідомлення від Ірану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль назвав умови за якими може погодитись на зняття блокади Сектора Гази. Міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац вважає, що його країна може відновити постачання води, їжі та палива до палестинського регіону, якщо бойовики ХАМАС звільнять заручників.

Також "Коментарі" писали про колишнього президента США Дональда Трампа, який публічно розкритикував прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини