Головна Новини Світ Близький Схід Спроба державного перевороту у Судані: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Спроба державного перевороту у Судані: що відбувається

Між військовими та громадянськими лідерами виникли розбіжності

26 жовтня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Членів перехідного уряду Судану та інших громадянських лідерів було заарештовано на тлі повідомлень про військовий переворот у країні. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС. Прем’єр-міністра Абдаллу Гамдока невідомі озброєні особи помістили під домашній арешт. Командування збройних сил країни поки що нічого не коментує, але демократичні групи закликали до вуличних протестів.

Спроба державного перевороту у Судані: що відбувається

Судан - фото з відкритих джерел


Між військовими та цивільними лідерами виникли розбіжності з того часу, як два роки тому було повалено колишнього лідера Омар аль-Башир і було створено перехідний уряд. Омар аль-Башир прийшов до влади завдяки державному перевороту та керував країною одноосібно з 1989 року. У заяві міністерства інформації йдеться, що затримання провадилися "об'єднаними збройними силами". Також повідомили, що Гамдока змушували підтримати державний переворот, але він відмовлявся це зробити.


У столиці країни Хартумі не працює Інтернет, але у соціальних мережах публікують фотографії того, як розгніваний натовп спалює шини на вулицях.


Нагадаємо, четверо міністрів, а також чиновників високого рангу зі штату Хартум заарештовано в Судані. Про це повідомили у понеділок телеканали Al Hadath та Al-Arabiya. Армія блокувала всі в'їзди до столиці та перекрила мости. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що відбувається у Судані та чому. РФ таким чином може знову взятися за зміцнення своїх позицій у цій східноафриканській країні Координатор напряму міжнародної політики Центру політичних досліджень "Доктрина", співробітник Центру дослідження Африки Денис Москалик пояснює, що в Судані зараз відбувається військовий переворот проти цивільного уряду. Заарештовано прем'єр-міністра Абдулла Хамдука та понад 300 представників політичного керівництва та громадянського суспільства, військові намагаються придушити протести населення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини