Головна Новини Світ Близький Схід США готуються евакуювати своїх громадян: де може спалахнути нова війна
commentss НОВИНИ Всі новини

США готуються евакуювати своїх громадян: де може спалахнути нова війна

Ситуація між Ізраїлем та "Хезболлою" може загостритися

29 червня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

США проводять підготовку до евакуації своїх громадян з Лівану на випадок, якщо ситуація між Ізраїлем та "Хезболлою" загостриться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "NBC News".

США готуються евакуювати своїх громадян: де може спалахнути нова війна

США готуються евакуювати американців із Лівану. Фото: із відкритих джерел

Офіційні особи розповіли, що в середу, 26 червня, десантний корабель USS Wasp і морські піхотинці з 24-го експедиційного підрозділу прибули до Середземного моря.

За словами неназваного американського чиновника, такі сили покликані демонструвати військову міць і бути стримуючим чинником можливої регіональної ескалації.

Одне з джерел NBC News відзначило, що в США все більше стурбовані можливістю наземного наступу Ізраїлю на Ліван в найближчі тижні. Незважаючи на тиск з боку Вашингтона, Тель-Авів залишається твердим у своєму бажанні боротися із "Хезболлою" у Лівані. Ізраїль має намір створити біля кордону буферну зону площею близько 15 квадратних кілометрів.

Ціль таких дій полягає в тому, щоб повернути спокій на північ Ізраїлю. Таким чином 60 тисяч ізраїльтян, які залишили країну через постійні атаки "Хезболли", зможуть повернутися додому.

За словами американських чиновників, США також ведуть переговори з близькими союзниками, щоб координувати евакуацію та будь-які військові операції коаліції.

NBC News нагадує, що в 2006 році США евакуювали 15 000 людей з Лівану під час війни Ізраїлю з "Хезболлою". Станом на 2022 рік у країні мешкало 86 тисяч американців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — масштабне протистояння між Ізраїлем та Хезболлою може спалахнути вже найближчим часом. Це станеться, якщо Єрусалим та ХАМАС не зможуть досягти угоди про припинення вогню у Газі. Про це свідчать дані американської розвідки.

Американські чиновники намагаються переконати обидві сторони необхідності деескалації. І це завдання було б значно простішим, якби в Газі було встановлено режим припинення вогню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

29 червня 2024, 06:40

"Ми не хочемо затягувати цю війну і маємо якнайшвидше прийти до справедливого миру, — Зеленський" Какая же мерзкая, брехливая циничная гнида. А в 2022 году ты не хотел мира. Гнида циничная. Постоянно брешет и брешет, скотина, только карманы свои и набиваете, сколькож вам, падлам надо денег, а? Сколько народу должно еще умереть, ответь падло.


Новини