Головна Новини Світ Близький Схід США нададуть Афганістану 308 мільйонів доларів: на що буде спрямована допомога
commentss НОВИНИ Всі новини

США нададуть Афганістану 308 мільйонів доларів: на що буде спрямована допомога

Адміністрація Байдена надасть Афганістану додаткову гуманітарну допомогу

11 січня 2022, 15:57
Поділіться публікацією:

Адміністрація Байдена планує пожертвувати додаткові 308 мільйонів доларів гуманітарної допомоги Афганістану, в результаті чого загальна допомога США бідній країні та афганським біженцям у регіоні з жовтня буде становити майже 782 мільйони доларів. Таку заяву зробив Білий дім у вівторок, 11 січня. Про це повідомляє Reuters.

США нададуть Афганістану 308 мільйонів доларів: на що буде спрямована допомога

Афганські чоловіки на ринку під час снігопаду в Кабулі - Reuters

Сполучені Штати також нададуть один мільйон додаткових доз вакцини від коронавірусу в Афганістан, в результаті чого загальна кількість доз становитиме 4,3 мільйона, додав Білий дім.

Допомога від Агентства США з міжнародного розвитку буде спрямована через незалежні гуманітарні організації для надання житла, охорони здоров’я, допомоги у зимівлі, екстреної продовольчої допомоги, водопостачання, санітарії та гігієни.

За даними Організації Об’єднаних Націй, майже 23 мільйони людей – приблизно 55% населення – стикаються з екстремальним рівнем голоду, і майже 9 мільйонів під загрозою голоду взимку.

Економічна криза в Афганістані прискорилася після того, як таліби захопили владу в серпні, коли колишній підтримуваний Заходом уряд розпався, а останні американські війська були виведені.

Минулого місяця Сполучені Штати офіційно звільнили чиновників США та ООН, які ведуть дозволений бізнес з Талібаном, від санкцій США, щоб спробувати зберегти потік допомоги в Афганістан, оскільки країна все глибше занурюється в гуманітарну кризу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Канада прийме жінок-суддів з Афганістану та афганських представників сексуальних меншин. Канада прийме афганців із спільнот лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та квір. До Канади їх переселять в 2022 році, однак точної дати не повідомляють.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

11 січня 2022, 19:46

на терроризм


Новини