Головна Новини Світ Північна Америка Канада прийме жінок-суддів з Афганістану та афганських представників сексуальних меншин
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада прийме жінок-суддів з Афганістану та афганських представників сексуальних меншин

Канадський уряд обіцяє прийняти кілька десятків тисяч афганських біженців

1 січня 2022, 08:57
Поділіться публікацією:

Прес-секретар міністра імміграції заявив 31 грудня, що Канада прийме жінок-суддів з Афганістану та їхні сім'ї, які тимчасово живуть у Греції, після евакуації з їхньої країни. Про це пише Reuters.

Канада прийме жінок-суддів з Афганістану та афганських представників сексуальних меншин

Афганські жінки, фото з відкритих джерел

Окрім суддів та їхніх сімей, чисельність яких сягає 230 осіб, Канада прийме афганців із спільнот лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та квір. До Канади їх переселять в 2022 році, однак точної дати не повідомляють. Крмі того, Канада пообіцяла переселити 40 000 афганських біженців. Всього Канада прийняла з серпня 6450 афганців.

Афганські жінки досягли великих успіхів за два десятиліття з тих пір, як Талібан востаннє правив країною з 1996 по 2001 рік. Жінки почали працювати в судовій системі, ЗМІ, державному управлінні, професійно займатися спортом, отримувати вищу освіту.

Після повернення до влади Талібан зобов’язався захищати права жінок відповідно до ісламського законодавства, оголосивши загальну "амністію" для всіх колишніх державних працівників. Але потім жінкам не дозволяли працювати, а дівчатам забороняли відвідувати школу.

Навіть якщо вони змогли покинути країну, то зіткнулися з іншими бюрократичними проблемами. Афганські біженці можуть роками очікувати вирішення юридичних питань щодо дозволів на проживання в інших країнах. Західні країни зазвичай приймають тих біженців, яких відправляє агентство ООН у справах біженців. Останнє ж має обмежені можливості для обробки заяв на переселення.

Ситуація з біженцями з Афганістану відрізняється від кризи сирійських біженців, яка сколихнула світ кілька років тому, кажуть представники агентства ООН у справах біженців та захисники. На відміну від Сирії, афганська криза швидко загострилася під час глобальної пандемії, і багато людей стикаються з труднощами, що пов'язані з виїздом. 

Як повідомляв портал "Коментарі", "Талібан" ввів обмеження для пересування жінок в Афганістані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

1 січня 2022, 20:24

Чистоплюи паршивые! Сами от пидорасов избавится не могут и другим не дают, а потом выть будут от засилья цветных и пидарв


Новини