Головна Новини Світ Близький Схід Угорщина передала Ізраїлю попередження від Ірану: чи буде велика війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина передала Ізраїлю попередження від Ірану: чи буде велика війна

Іран відкрито попереджає, що буде напад

6 серпня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у розмові з ізраїльським візаві Ісраелем Кацом передав попередження від Ірану про його готовність напасти на Ізраїль. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Jerusalem Post.

Угорщина передала Ізраїлю попередження від Ірану: чи буде велика війна

Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що попереджувальне повідомлення Ірану передали Ізраїлю через угорського міністра закордонних справ, який зателефонував безпосередньо Кацу і розповів, що отримав цю інформацію від глави іранського МЗС Алі Багері.

"Іран повідомив нам, що має намір напасти на Ізраїль", — сказав Кац, додавши, що "світ має вимагати від Ірану ціну за будь-які агресивні дії, які він здійснює".

Сам Сійярто у Facebook підтвердив, що справді дзвонив главам МЗС Ізраїлю та Ірану, що "ще раз довело, що часу у нас мало".

"Позиція Угорщини чітка: ми не можемо допустити, щоб Ізраїль зазнав ще одного терористичного нападу, подібного до того, що сталося в жовтні минулого року, але водночас ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити початку великої регіональної війни", – додав Топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — таки війна: США готують перекидання на Близький Схід додаткових бойових літаків.

Також видання "Коментарі" повідомляло, як США готуються захищати Ізраїль: де розгорнуть додаткові сили.

Раніше "Коментарі" інформували – немає жодних ознак того, що війна в Україні добігає кінця або навіть наближається до заморожування. Знову стає гаряче на Близькому Сході, де очікується новий виток протистояння. Тим часом Росія не тільки сипле погрозами на адресу Заходу, а й погрожує трохи застосувати ядерну зброю. У МЗС РФ вже відкрито говорять про "Годинник Судного дня". А Китай при цьому хоч і робить заяви про неприпустимість застосування ядерної зброї, проте стрімко збільшує її арсенал. Чому рівень напруженості у світі продовжує зростати? Чи ще є можливість уникнути Третьої світової війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини