Головна Новини Світ Близький Схід США направили до берегів Ізраїлю 2 тисячі морських піхотинців: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

США направили до берегів Ізраїлю 2 тисячі морських піхотинців: що відбувається

У Вашингтоні уточнюють, що відправка військових ще не означає обов'язкового їхнього залучення до бойових дій

17 жовтня 2023, 07:35 comments2380
Поділіться публікацією:

Вашингтон направив до берегів Ізраїлю близько двох тисяч солдатів сил швидкого реагування морської піхоти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

США направили до берегів Ізраїлю 2 тисячі морських піхотинців: що відбувається

США направили до берегів Ізраїлю 2 тисячі морських піхотинців

ЗМІ, посилаючись на представника Міноборони США, знайомого із планом, повідомляють, що сили швидкого реагування морської піхоти приєднаються до ескадри американських військових кораблів біля берегів Ізраїлю.

Раніше міністр оборони Ллойд Остін наказав підготувати групу військовослужбовців до потенційного розгортання в Ізраїлі для допомоги у таких завданнях, як медична та матеріально-технічна підтримка.

Уточнюється, що такий наказ не означає, що війська обов'язково будуть розгорнуті, як і те, що американські військові разом із ізраїльською армією братимуть участь у військових діях, але фактом залишається те, що США значно прискорилися з перекиданням своїх військ на допомогу Ізраїлю.

Десантний корабель USS Bataan зараз знаходиться в Оманській затоці. Саме на ньому підрозділ, який і має бути розгорнутий.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Ізраїль, який після нападу ХАМАС 7 жовтня, який супроводжувався масовими вбивствами цивільних, розпочав масовані ракетно-бомбові удари по Сектору Газа та оголосив про намір ліквідувати ХАМАС як такий, поки так і не розпочав наземну операцію. При цьому керівництво США відповідно до того, що ХАМАС має бути знищено, але виступає проти захоплення ізраїльтянами Сектору Газа. У свою чергу Китай відрізняється антиізраїльськими заявами, в тоні тих, які вже звучали з РФ. За версією видання Bloomberg, саме Росія та Китай виграють від палестино-ізраїльської війни. Українська розвідка наголошує, що РФ допомагала бойовикам ХАМАС зброєю (видаючи це за допомогу з боку України), використовуючи терористичні атаки по Ізраїлю, зокрема з метою ослаблення підтримки нашої країни на міжнародній арені. Які висновки та прогнози можна зробити щодо ситуації на Близькому Сході другого тижня ескалації? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини