Головна Новини Світ Близький Схід США розгортають війська на Близькому Сході: у Білому домі назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

США розгортають війська на Близькому Сході: у Білому домі назвали причину

На Близькому Сході може початись нова війна. США розгортають свої війська, щоб спробувати запобігти військовому конфлікту.

5 серпня 2024, 09:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

США розгорнуть додаткові винищувачі та військові кораблі в регіоні Близького Сходу, як засіб деескалації напруженості, заявили у Білому домі. Очікується, що невдовзі Іран та підтримувані ним угрупування на Близькому Сході можуть почати атаку на Ізраїль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

США розгортають війська на Близькому Сході: у Білому домі назвали причину

США розгорнуть війська на Близькому Сході. Фото з відкритих джерел

На Близькому Сході зросла напруженість після вбивства у Тегерані лідера палестинського ісламістського угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханії, а також після загибелі старшого військового командира ліванського угруповання Хезболла Фуада Шукра після ізраїльського удару по Бейруту. 

Іран, який підтримує обидва угрупування звинуватив у обох вбивствах Ізраїль та заявив, що організує помсту. Ізраїль не взяв відповідальності за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, однак і не заперечив.

Президент США Джо Байден збирається скликати групу з питань національної безпеки для обговорення ситуації на Близькому Сході. У Білому домі також зазначили, що Байден обговорить це питання з королем Йорданії.

Також у Білому домі повідомили, що США розгорне додаткові винищувачі та військові кораблі ВМС у регіоні.

"Загальна мета полягає в тому, щоб знизити температуру в регіоні, стримати ці атаки та захиститися від них, а також уникнути регіонального конфлікту", — сказав заступник радника Білого дому з національної безпеки Джонатан Файнер.

За його словами США та Ізраїль готуються до будь-яких варіантів розвитку подій на Близькому Сході.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після вбивства лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії Іран підняв червоний прапор над однією з головних мечетей країни.

Також "Коментарі" писали, що Іран відповів на заклики США та інших країн послабити "помсту".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини