Головна Новини Світ Близький Схід США та низка країн закликали Іран пом'якшити "помсту": чим відповів Тегеран
commentss НОВИНИ Всі новини

США та низка країн закликали Іран пом'якшити "помсту": чим відповів Тегеран

В Ірані дали зрозуміти, що готові до масштабної війни

5 серпня 2024, 07:15 comments2765
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати та низка інших країн закликали Іран пом'якшити реакцію на вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії, проте Тегеран категорично відмовив у такому проханні. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання The Wall Street Journal.

США та низка країн закликали Іран пом'якшити "помсту": чим відповів Тегеран

Помста Ірану. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Вашингтон звернувся до урядів європейських та інших країн-партнерів передати Тегерану пропозицію про відмову від ескалації. Але представники іранської влади заявили, що їм байдуже, якщо відповідь Ізраїлю спровокує масштабну війну.

Західні та арабські дипломати попередили, що серйозний обстріл Ізраїлю призведе до реакції у відповідь, а прояв стриманості дасть новому президентові Ірану шанси на покращення відносин із Заходом. Також у посланні наголошувалося, що Білий дім тисне у цьому питанні і на Ізраїль.

3 серпня Тегеран відвідав міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді. У ході візиту він заявив, під час атаки, військові його країни, як і в квітні, знову перехоплюватимуть повітряні цілі, що летять у напрямку Ізраїлю.

Тим часом, в Ірані вже почали розслідувати смерть голови політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії. Слідство намагається ідентифікувати всіх, хто "виявив недбалість або свідомо співпрацював з Ізраїлем". Політики у Тегерані кажуть, що останній напад виявив серйозні провали у розвідці іранських служб безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Близькому Сході буде розгорнуто більше американських оборонних можливостей, щоб зміцнити захист сил США в регіоні та захистити Ізраїль. Про це йдеться у повідомленні Пентагону, пише Bloomberg.

Зазначається, що заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що це розгортання буде відповіддю на погрози з боку Ірану та збройних формувань, що підтримуються Іраном.

Також видання "Коментарі" повідомляло – таки війна: США готують перекидання на Близький Схід додаткових бойових літаків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини