Головна Новини Світ Близький Схід США стурбовані подіями в Ізраїлі: повідомлення з Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

США стурбовані подіями в Ізраїлі: повідомлення з Білого дому

Білий дім відреагував на масові протести та політичну кризу в Ізраїлі. В США закликають дотримуватись думки населення країни.

27 березня 2023, 12:35 comments1205
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати глибоко стурбовані подіями в Ізраїлі. У Білому домі рішуче закликають лідерів країни якнайшвидше знайти компроміс. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

США стурбовані подіями в Ізраїлі: повідомлення з Білого дому

Протести в Ізраїлі. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звільнив міністра оборони Йоава Галанта 26 березня. Такий вчинок пояснюється критичними заявами Галанта, який закликав зупинити урядову реформу судової системи в країні. Таке рішення уряду викликало чергові протести в Ізраїлі. Тисячі людей вийшли на протести, а поліція застосувала водомети, щоб зупинити протестувальників, які прорвали огорожу резиденції прем'єр-міністра. У США відреагували на таку тривожну ситуацію в Ізраїлі.

"Ми продовжуємо наполегливо закликати ізраїльських лідерів знайти компроміс якнайшвидше. Ми віримо, що це найкращий шлях для Ізраїлю та всіх його громадян", — заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Адрієнн Вотсон.

Націоналістично-релігійна коаліція Нетаньяху після трьох місяців при владі вирішила змінити судову систему, що викликало гострі розбіжності серед населення.

"Демократичні суспільства стають міцнішими завдяки системі стримувань і противаг. Тому значні зміни демократичної системи повинні відбуватись за підтримки великої кількості населення", — йдеться у заяві з Білого дому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Ізраїля заговорив про громадянську війну в країні.

Також "Коментарі" писали, що Франція на межі політичного краху. Через пенсійну реформу вулиці Парижа палають: тисячі протестувальників вимагають скасувати зміни до пенсійного законодавства, щоб не підвищувати пенсійний вік в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини