Головна Новини Світ Близький Схід Стало відомо, населення якої країни готують до евакуації: де може спалахнути нова війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, населення якої країни готують до евакуації: де може спалахнути нова війна

Reuters пише, що країни Заходу готуються евакуювати населення Лівану на випадок війни з Ізраїлем

сьогодні, 16:40
Поділіться публікацією:

Низка країн Заходу розглядають можливість евакуації населення Лівану у разі початку повномасштабної війни з Ізраїлем. Притулок людям згодні надати Туреччина та Кіпр. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Reuters".

Стало відомо, населення якої країни готують до евакуації: де може спалахнути нова війна

Війни на Близькому Сході. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Кіпр є найближчою країною-членом Європейського Союзу, розташованою приблизно за 264 км від Лівану. Він був в авангарді зусиль з надання морської допомоги Сектору Газа, а в минулому використовувався для координації евакуації з Лівану. 2006 року в Кіпрі знайшли притулок майже 60 тисяч біженців після того, як спалахнула війна в Ізраїлі. Нинішнє потенційне наземне вторгнення Ізраїлю на південь Лівану та відповідь з боку "Хезболли" у вигляді ударів балістичними ракетами та БПЛА може стати причиною масової евакуації як з Лівану, так і з окремих районів Ізраїлю.

"У нас є запити від низки країн, не лише з Європейського Союзу, а й з інших третіх країн. Ми готові зіграти цю роль у разі необхідності. Ми зробили це у 2006 році та готові зробити це знову. Це важко, але це наш моральний обов'язок", — заявив президент Кіпру Нікос Христодулідіс в інтерв'ю Reuters на полях 79-ї сесії Генасамблеї ООН.

Зазначається, що тисячі громадян кількох країн, включаючи США, Францію, Велику Британію та Німеччину, живуть у Лівані або подорожують цією країною. Усі вони протягом останніх місяців працювали над підготовкою планів із Кіпром на випадок повномасштабної війни.

За словами дипломатів, інші країни, які не мають необхідної військової інфраструктури в регіоні, також потребуватимуть допомоги при евакуації своїх громадян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — світ на порозі нової війни на Близькому Сході: США закликають Ізраїль зупинитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини