Головна Новини Світ Близький Схід Світ на порозі нової війни: в «Хезболлі» зробили гучну заяву про дії Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ на порозі нової війни: в «Хезболлі» зробили гучну заяву про дії Ізраїлю

Лідер «Хезболли» Хасан Насралла вважає, що Ізраїль перейшов всі «червоні лінії»

19 вересня 2024, 18:10
Поділіться публікацією:

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдає удари по об'єктах "Хезболли" на території Лівану з метою ослаблення терористичних можливостей та інфраструктури угруповання. Як повідомляє прес-служба ЦАХАЛу, бойовики "Хезболли" використовують мирних жителів Лівану як "живий щит", будуючи військові об'єкти серед цивільних будівель.

Світ на порозі нової війни: в «Хезболлі» зробили гучну заяву про дії Ізраїлю

Хасан Насралла

"Десятиліттями "Хезболла" озброювала цивільні будинки, копала під ними тунелі та використовувала цивільних як живий щит, перетворивши південний Ліван на зону бойових дій. ЦАХАЛ діє, щоб забезпечити безпеку на півночі Ізраїлю, щоб дозволити мешканцям повернутися до своїх домівок і досягти цілей війни", — заявили в ЦАХАЛ.

Тим часом у соцмережах активно поширюються відеозаписи авіаударів по об'єктах "Хезболли" в різних частинах Лівану. Лунають потужні вибухи.

На тлі ударів лідер "Хезболли" Хасан Насралла заявив, що Ізраїль порушив "червоні лінії", зокрема, внаслідок знищення пейджерів, якими користувалися члени угруповання. Як передає Press TV, Насралла назвав ці дії оголошенням війни.

Він охарактеризував атаки Ізраїлю як безпрецедентні за всю історію Лівану, називаючи події "військовим злочином" та прямим викликом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 17 вересня в Лівані відбулася серія вибухів пейджерів, що використовувалися членами "Хезболли". За попередніми даними, загинуло щонайменше 12 осіб, а також повідомлялося про тисячі поранених. Угруповання вважає це серйозним провалом безпеки та звинувачує Ізраїль.

Наступного дня, 18 вересня, у Лівані знову прогриміли вибухи, цього разу детонувала радіоапаратура та інша техніка. Повідомляється про загиблих та сотні постраждалих.

При цьому міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про зміну пріоритетів, зокрема про переміщення уваги на північний фронт, де виникла загроза з боку бойовиків організації "Хезболла".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини