Головна Новини Світ Близький Схід Світовий банк спрямує заморожені кошти на допомогу Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк спрямує заморожені кошти на допомогу Афганістану

Гроші насамперед підуть на вакцинацію населення

30 листопада 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Світовий банк планує передати до 500 мільйонів доларів із замороженого фонду допомоги Афганістану, але ці кошти оминають увагою десятки тисяч працівників державного сектору. Також ситуація ускладнюється через санкції США. Про це повідомляє Reuters.

Світовий банк спрямує заморожені кошти на допомогу Афганістану

Мати робить покупки з дітьми на ринку в Кабулі, Афганістан - Reuters

Члени ради неформально зустрінуться у вівторок 30 листопада, щоб обговорити пропозицію, яка була озвучена останніми тижнями чиновниками США та ООН, щодо перенаправлення коштів з Трастового фонду відновлення Афганістану (ARTF), який має загальну суму 1,5 мільярда доларів.

39 мільйонів жителів Афганістану зіштовхнулися з зимовим дефіцитом продовольства та зростанням бідності через три місяці після того, як "Талібан" захопив владу. Афганські експерти стверджують, що допомога може покращити ситуацію, але залишаються великі прогалини, зокрема стосовно того, як залучити кошти в Афганістан, зважаючи на санкції США, а також відсутність зосередженості на державних службовцях держави. 

Кошти підуть в основному на задоволення невідкладних потреб у медицині в Афганістані, де менше 7% населення вакциновано проти коронавірусу.

Наразі гроші не покриватимуть зарплати вчителям та представникам інших професій, що може пришвидшити крах системи державної освіти, охорони здоров’я та соціальних послуг Афганістану. Сотні тисяч працівників, які місяцями не отримували зарплату, можуть перестати з’являтися на свої робочі місця і приєднатися до масового виїзду з країни.

Світовий банк не буде контролювати кошти після переказу в Афганістан. Представник США підкреслив, що ЮНІСЕФ та інші агенції-одержувачі матимуть "власний контроль" над ситуацією.

Як повідомляли раніше "Коментарі", після того, як до влади прийшли таліби, економіка Афганістану опинилася у стані вільного падіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини