Головна Новини Світ Близький Схід «Талібан» анонсував повернення суворих покарань і страт
commentss НОВИНИ Всі новини

«Талібан» анонсував повернення суворих покарань і страт

Починаючи з 15 серпня, як тільки таліби захопили Кабул і влада в Афганістані, весь світ спостерігає за тим, як вони будуть діяти далі

24 вересня 2021, 02:55
Поділіться публікацією:

Один із засновників терористичного руху "Талібан" мулла Нооруддін Турабі оголосив, що зовсім скоро режим відновить суворі покарання і страти, хоча і не публічно. Про це повідомляє видання АР. Він пояснив, що в минулому таліби проводили страти на очах у народу, але тепер цю практику планують змінити.

«Талібан» анонсував повернення суворих покарань і страт

Таліби - фото з відкритих джерел

"Все критикували нас за страти на стадіонах, але ми ще не говорили про те, які закони й покарання чекають афганців... Ніхто не може навіть пояснити, якими були наші закони. Ми будемо робити так, як це передбачено іслам і встановлювати свої закони на основі Корану", — пояснив мулла.

Починаючи з 15 серпня, як тільки таліби захопили Кабул і влада в Афганістані, весь світ спостерігає за тим, як вони будуть діяти далі. Зараз стало відомо, що таліби не збираються вводити жінок до складу уряду і дозволили евакуацію іноземців з країни. Турабі, якому зараз 60 років, раніше очолював Міністерство юстиції й Міністерство пропаганди чеснот і запобігання вад. Це своєрідна релігійна поліція, яка тільки почала роботу.

У минулому світ засуджував публічні страти, які таліби влаштовували на спортивному стадіоні Кабула і на території величезної мечеті Курбан-байрам. Як правило, у засуджених стріляли (в голову) члени їхніх сімей. Злодіям відрубували руки. Тим, кого засудили за грабіж, — могли відрубати руку і ногу. Однак судові процеси та судові вироки рідко були публічними. Як правило, судова влада була в руках ісламських священнослужителів. Тепер, за словами Турабі, справи будуть розглядати цивільні судді, зокрема, — жінки. Однак основним законом Афганістану буде Коран. Усі покарання планують відновити.

"Відрубування рук — потрібна міра, якщо ми хочемо жити в безпеці... Ми поки не вирішили, чи будуть покарання і страти публічними", — пояснив мулла.

Протягом останнього тижня було щонайменше два випадки, коли чоловіків-крадіїв з Кабула силою запихали в машину зі зв'язаними руками, а потім ставили на площах, де їх повинні були публічно засудити.

Нагадаємо, бойовики терористичної організації "Талібан" підняли свій прапор над президентським палацом в Афганістані. Про це повідомляє АР. Прапор на церемонії підіймав прем'єр-міністр "Талібану" Мохаммад Хасан Ахунд об 11:00 за місцевим часом. Таким чином таліби відсвяткували початок роботи нового тимчасового уряду, до складу якого увійшли 33 представники. До того ж офіційний представник "Талібану" повідомляв, що чорно-білий прапор над палацом підняли ще у п'ятницю, 10 вересня. Крім того, таліби намалювали свою символіку на воротах перед посольством США в Афганістані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини