Головна Новини Світ Близький Схід «Талібан» підняв свій прапор над президентським палацом в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

«Талібан» підняв свій прапор над президентським палацом в Афганістані

15 квітня президент США Джо Байден офіційно заявив, що американські війська покинуть територію Афганістану до 11 вересня 2021 року

12 вересня 2021, 14:16
Поділіться публікацією:

Бойовики терористичної організації "Талібан" підняли свій прапор над президентським палацом в Афганістані. Про це повідомляє АР. Прапор на церемонії підіймав прем'єр-міністр "Талібану" Мохаммад Хасан Ахунд об 11:00 за місцевим часом. Таким чином таліби відсвяткували початок роботи нового тимчасового уряду, до складу якого увійшли 33 представники. До того ж офіційний представник "Талібану" повідомляв, що чорно-білий прапор над палацом підняли ще у п'ятницю, 10 вересня. Крім цього, таліби намалювали свою символіку на воротах перед посольством США в Афганістані.

«Талібан» підняв свій прапор над президентським палацом в Афганістані

Таліби - фото з відкритих джерел

15 квітня президент США Джо Байден офіційно заявив, що американські війська покинуть територію Афганістану до 11 вересня 2021 року, що покладе край 20-річній війні — найтривалішій в історії Сполучених Штатів.

Нагадаємо, армія радикалів "Талібану" хоче захопити останню афганську провінцію Панджшер, де ще утримують владу залишки афганського уряду. Тепер цим терористам допомагають одновірці терористичного угрупування "Аль-Каїда". Про це повідомляє Al Arabia, посилаючись на власних інформаторів.

Бойовики не зважають на втрати, які понесли, і хочуть захопити останню бунтарську місцевість, що їм не здається і намагається протистояти. У афганський рух опору об'єдналися вцілілі представники правоохоронних органів і афганського уряду. В горах Панджшер народився син мужнього військового командира Ахмада Шах Масуда, більш відомого місцевому населенню як Панджшерський лев. Він очолив місцевих жителів у боротьбі з радянською окупацією в 1979-89 роках. Ахмад Масуд-молодший очолив тут опір земляків. Завдяки цьому окупанти з "Талібану" не змогли захопити зазначену гірську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини