Головна Новини Світ Близький Схід «Талібан» збирається оголосити склад нового уряду Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

«Талібан» збирається оголосити склад нового уряду Афганістану

25 серпня "Талібан" призначив своїх представників керівниками міністерств в афганському уряді

30 серпня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:

Представники терористичної організації "Талібан" збираються оголосити про склад нового уряду Афганістану на наступного тижня. Про це повідомляє Reuters. Головний представник талібів Забіхулла Муджахід анонсував створення нового афганського уряду і засудив атаку американського безпілотника по позиціях терористів і ІГІЛ.

«Талібан» збирається оголосити склад нового уряду Афганістану

Таліби - фото з відкритих джерел

Муджахід повідомив, що зараз призначених чиновників для управління ключовими міністерствами і центральним банком. Зокрема, затверджено кандидатів на місця керівників міністерств освіти та охорони здоров'я. Він висловив надію на те, що економічні проблеми і нестійкий курс валют, які виникли після захоплення Кабула два тижні тому, зникнуть.

25 серпня "Талібан" призначив своїх представників керівниками таких важливих міністерств в афганському уряді, як Міністерство оборони, Міністерство фінансів і Міністерство внутрішніх справ. Таліба Гуль Аму призначили міністром фінансів, а Садра Ібрагіма — виконуючим обов'язки міністра внутрішніх справ. Міністерство оборони очолив мулла Абдул Кайюм Закир, який до цього відбував покарання в афганській в'язниці. Також представник талібів засудив удар американського дрона по бойовиках і ІГІЛ. Він назвав його "нападом на афганську територію". При цьому він закликав США та інших представників західних країн зберегти дипломатичні відносини з Афганістаном після закінчення процесу евакуації.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони Великобританії повідомили, що з аеропорту Кабула (Афганістан) сьогодні вилетів останній британський літак, на якому евакуювали іноземців та афганців, які співпрацювали з союзними військовими протягом 20 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини