Головна Новини Світ Близький Схід «Талібан» збирається встановити контроль над аеропортом Кабула, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Талібан» збирається встановити контроль над аеропортом Кабула, - ЗМІ

Таліби сподіваються, що захоплять аеропорт, як тільки звідти вилетять американські військові

28 серпня 2021, 04:34
Поділіться публікацією:

Бойовики терористичної організації "Талібан" вже зайняли позиції і готуються взяти аеропорт Кабула під повний контроль. Це може статися на вихідних. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інсайдерів серед талібів.

«Талібан» збирається встановити контроль над аеропортом Кабула, - ЗМІ

Афганістан (фото з відкритих джерел)

Таліби сподіваються, що захоплять аеропорт, як тільки звідти вилетять американські військові. За словами одного з інсайдерів, таліби вже контролюють більшу частину аеропорту. Під контролем американський військових менша частина території. З військової частини відлітають літаки, на яких евакуюють громадян.

Інший інсайдер розповів, що таліби вже повністю контролюють аеропорт, а захоплення — "питання часу". За його словами, як тільки американські військові покинуть аеропорт — "Талібану" повинні дати сигнал і ті встановлять власний контроль. Офіційні представники "Талібану" поки не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, лідерка Великої сімки G7 зібралися 24 серпня для обговорення подій в Афганістані, які безумовно впливають на весь світ. Про це йдеться в пресслужбі уряду Великобританії. До обговорення долучилися Генеральні секретарі ООН та НАТО. У повідомленні говориться, що світові лідери стурбовані ситуацією в Афганістані і закликають дбати про безпеку афганських і громадян та іноземців, а також дотримуватися міжнародного права. "Ми закликаємо дотримуватися зобов'язань, передбачених міжнародним правом в області прав людини, включаючи права жінок, дівчат і груп меншин, а також дотримуватися міжнародне гуманітарне право при будь-яких обставинах. Афганський народ заслуговує на гідне життя, миру і безпеки, з огляду на останні два десятиліття їх політичних, економічних і соціальних досягнень, в тому числі жінок і дівчат ", — йдеться в повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини