Головна Новини Світ США Перша офіційна зустріч США і Талібану: про що говорили дипломати
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша офіційна зустріч США і Талібану: про що говорили дипломати

Вищі представники талібів підтримали пропозиції Держдепу

12 жовтня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Речники Державного департаменту США інформували про подробиці зустрічі високопосадовців країни з послами Ісламського Емірату Афганістан 9-10 жовтня 2021 р.

Перша офіційна зустріч США і Талібану: про що говорили дипломати

Будівля Державного департаменту США - фото Вікіпедії

Перші офіційні переговори між урядами двох країн відбулись у місті Доха у Катарі. Загалом речники США їх характеризують як відверті і професійні й наголошують, що талібів будуть оцінювати не за словами, а за діями.

Держдеп зосередився на питанні безпеки. Громадяни США, інші іноземці та афганські партнери повинні бути забезпечені можливістю безпечно покинути межі Афганістану. Наступне актуальне питання: долучення афганських дівчат та жінок до усіх аспектів діяльності суспільства.

Сухаїл Шахін, посол Афганістану у ООН, задоволений зустріччю. Ісламський емірат вважає ретельне виконання Дохінських угод найкращим рішенням проблем, так як у них анонсується гуманітарна допомога США, а питання політичні розглядатимуться окремо.  

Забіхулла Моджахед, прес-секретар "Талібану", сказав журналістам, що дискусія з американцями була досить детальна. Гуманітарні питання ще не розв'язані до кінця і співпраця триватиме. 

Представник Державного департаменту, спілкуючись з пресою, акцентував, що зустріч – не ознака політичного визнання. Це продовження захисту прагматичних інтересів США у життєво важливих національних питаннях. Легітимність таліби повинні довести своїми діями.

З кінця серпня, коли "Талібан" заволодів Афганістаном, у країні відчуваються проблеми у галузі охорони здоров'я та у постачанні продовольства, регулярно з'являється інформація про вбивства шиїтів, обмеження прав жінок, покарання без суду на вулицях міст.

Про нове протистояння США та Росії щодо "Талібану" видання "Коментарі" писало раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини